shodan написа:Нъц, аз неуспехи в живота нямам.Всичко,с което съм се захванал съм си го свършил и то с добри показатели. Единствения ми проблем е, че в България не мога да намеря работа,с която да живея НОРМАЛНО!
venkap написа:agro написа:Знае се какво - проформа работилници за сглобяване на китайски панели, които така и така ще си пристигат почти сглобени, митничаря ще се разписва, че се внасят суровини за производство на панели и т.н. Някой ще се подписва под сертификат "Произведено в България" с широко затворени очи и едни пари ще си сменят собственика. Просто и ясно.
Ако ДЪРЖАВАТА иска да прокара или стопира даден процес, ще намери начин как да го осъществи независимо, какви тарикати има насреща си. Панелите не са единствения компонент, говоря и за инвертори, защити, контролери, трансформатори, КРУ-та, кабели, прекъсвачи, разединители, телеконтрол и конструкции.Lupus написа:venkap написа:Някой има ли отговор на въпроса, какво би станало, ако 2006-2007 г. законодателно бе решено - всички фотоволтаични централи над 200 kWp да се изграждат с компоненти произведени в България?
Конституционния съд щеше да го върне. Би било протекционистична мярка и би противоречало на законодателството.
Не не не Lupus, не мисля, че си прав в случая. Самите инвеститори щяха да инвестират в съответните производства. Щом е готов да инвестира стотина милиона евро за централа, ще отдели три-четири милиона за съответното производство, което щеше да работи и до сега. Всичко зависи от икономическия интерес. Ако на големите инвеститори им беше неизгодно, щяхме да правим малки централи при значително опростен режим на узаконяване.
Какво протекционистично има да произвеждаш законно с одобрението на собственика на марката. Освен това, когато е обосновано едно икономическо действие, едва ли щеше да се намери идиот да сезира, който и да е съд.
Lupus написа:Много ниско КПД бе другари!Като че ли сме на партийно събрание! Цялата пара през свирката! Давайте конкретни идеи как да направим топлинния акумулатор и проблема с излишната топлина ще се реши! Я каква зима се е задала -много студ ни чака за компенсиране!
backo написа:Агро, кой говори за котле на пелети? Добре проектирания газ-генератор може да работи с широк спектър биомаса, вкл. орехови черупки, клечки, костилки и т.н. Е, може и да са предварително пелетирани, но не е задължително. Отпадната топлоенергия се ползва, не се изхвърля, естествено.
http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=& ... JQ&cad=rja
Лупус, за термоакумулаторите темата се изчерпа според мен - трябват си експерименти в реален мащаб.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта