"Ядрената енергетика означава независимост
Референдумът е разузнаване с бой преди изборите
Токът от АЕЦ "Белене" няма как да бъде евтин както от "Козлодуй", казва проф. Атанас Тасев"
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=438751
Mateev написа:На привържениците на Белене ще задам следния въпрос:
Бихте ли спали спокойно, ако под възглавницата ви имаше граната?
Да, вероятността за взрив по невнимание е нищожна, но все пак...........
Miro написа:Емо... ясно е, че ядрената енергетика е дала много на човечеството, ще даде сигурно и още толкова. Въпросът е какво ще остане след нея и колко време? Какво завещаваме на децата, внуците и пра-пра-пра.....внуците си. В момента в света НЯМА построено вечно хранилище за радиоактивни отпадъци. Има планирано едно във Финландия, което е само за техните си боклуци и не ми се мисли колко ще струва нито като инвестиция, нито като поддръжка.
Обърни внимание и на следното - нашето отработено гориво в момента след като се поохлади (5-6 години след изваждането му от реактора), се изпраща в Русия, където от него се извличат полезните остатъци, а останалото се стопява до остъкляване и се съхранява ВРЕМЕННО, докато си построим хранилище и ни го върнат. Сроковете, в които по договор трябва да почнат да ни връщат отработеното ядрено гориво никъде ги няма публично, но от информация от коментари на запознати по медиите, става ясно че са 2015-2017 година, като най-късната цитирана година е 2020.
Тоест няма значение какво ни говорят репите от телевизора - за тези отпадъци НИЕ ТРЯБВА ДА ПОСТРОИМ ХРАНИЛИЩЕ на територията на България и това хранилище ТРЯБВА да го поддържаме мин. 100 000 години!!!!!!! Разходите за това НИКОГА не са присъствали в цената на електроенергията от АЕЦ, включително и в останалите държави. Казано иначе цената на електроенергията от АЕЦ сега се е кредит от хилядите поколения след нас.
Няма цивилизация в историята на Земята, която да оставя такова тежко наследство на бъдните поколения...
lz1wvm написа:Еми Германия казва чао на АЕЦ след 2022г.Емо разбирам,че си и за АЕЦ,и за ВЕИ.В това няма нищо лошо.Аз също искам да имаме евтина и отдавна построена АЕЦ,която да произвежда евтина ел.енергия.Дори и други електроцентрали да са,стига да са конкурентноспособни.
А дали Германия,след като каже чао на атома,няма да се наложат санкции и тям подобни работи за АЕЦ.А ние едва да сме я изградили,и да се получи като ТЕЦ Марица.Все пак,Германия диктува политиката в Европа...
Markov написа:От над 2700 участници в този форум ти си неповторим. Ако съм пренебрегнал някои, моля да ме извинят. Дано до утре времето за размисъл да е свършило
Назад към Свободни теми и дискусии
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 0 госта