За Белене !

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Re: За Белене !

Мнениеот alabala963 » 26.01.2013 22:32

Емо не е единственият "ЗА". И аз съм за ядрена енергетика. Това, че някой иска да построи АЕЦ Белене на висока цена, не значи, че трябва да зачеркнем ядрената енергетика. Представете си, че няма АЕЦ Козлодуй в този момент. Ми ще гризнем здраво дръвцето нали. Белене може да се построи по много начини включително и разумен начин, защо да съм против това. Напротив ще се боря да се построи по разумен икономически и безопасен за децата ми начин, а не на всяка цена. Под слънцето има място за всички технологии, включително ТЕЦ, АЕЦ, ВЕЦ, ФЕЦ и тн. Защо ние да сме най-правоверните талибани, които забраняват цивилизационния напредък, защото не отговаря на религиозните ни догми. Догмата трябва да е една: - приемане или отхвърляне от ПАЗАРА. Така се случи с тънкослойните фотоволтаични панели, с тракерите и с какви ли не магнитни и всякакви безумни "изобретения". В Англия, Франция, Русия, Китай, САЩ сигурно живеят безумци и безхаберници за бъдещето, а най-умните и загрижени за бъдещето сме ние в БГ. Или те са алчни копелета, а ние сме безсребърници с ангелски намерения.
Аз до сега не съм гласувал никога, но сега ще ми е за първи път. Не само в подкрепа на АЕЦ, а против рекетьора наречен министър председател на РБГ.
"Помни, че си смъртен и имайки ограничено време за живот, си достигнал, благодарение на размишленията за природата,
до безкрайността и вечността и си видял "това, което е, което ще бъде и което е било".
Аватар
alabala963

Мнениеот venkap » 27.01.2013 02:28

alabala963 написа:...
Аз до сега не съм гласувал никога, но сега ще ми е за първи път. Не само в подкрепа на АЕЦ, а против рекетьора наречен министър председател на РБГ.

alabala963,
Не мога да си представя дори, каква драма е била в душата ти, когато с въпросния министър-председател сте били на едно мнение до определен момент относно Белене. С оглед на това, че нямаш никакъв опит в гласуването, си позволявам да ти напомня, че за "ЗА" или "ПРОТИВ" даден политик или политическа партия се гласува на парламентарни избори.
venkap

Мнениеот agro » 27.01.2013 08:51

alabala963 написа:Емо не е единственият "ЗА". И аз съм за ядрена енергетика. Това, че някой иска да построи АЕЦ Белене на висока цена, не значи, че трябва да зачеркнем ядрената енергетика. Представете си, че няма АЕЦ Козлодуй в този момент. Ми ще гризнем здраво дръвцето нали. Белене може да се построи по много начини включително и разумен начин, защо да съм против това. Напротив ще се боря да се построи по разумен икономически и безопасен за децата ми начин, а не на всяка цена. Под слънцето има място за всички технологии, включително ТЕЦ, АЕЦ, ВЕЦ, ФЕЦ и тн. Защо ние да сме най-правоверните талибани, които забраняват цивилизационния напредък, защото не отговаря на религиозните ни догми. Догмата трябва да е една: - приемане или отхвърляне от ПАЗАРА. Така се случи с тънкослойните фотоволтаични панели, с тракерите и с какви ли не магнитни и всякакви безумни "изобретения". В Англия, Франция, Русия, Китай, САЩ сигурно живеят безумци и безхаберници за бъдещето, а най-умните и загрижени за бъдещето сме ние в БГ. Или те са алчни копелета, а ние сме безсребърници с ангелски намерения.

Видно е, че логичните аргументи не хващат вяра, колкото и ясно и разбираемо да са написани в поредица от анализи. Така референдума се изроди в политическа разправия от рода "Аз съм против този, аз пък съм за онези", за което главна вина имат същите тези хора, които го организираха. Въобще не им пука, че в името на краткосрочното спечелване на едни избори и вземането "на джоб" на едни пари продават бъдещето на децата ни, защото техните деца няма да живеят в кочината, която ще оставят след себе си. Във всички изказвания ЗА Белене не се посочват конкретни доказателства, подкрепени с данните на експертите, а се говори само за едно: ВЯРВАМ! А тя, вярата, не се е нуждаела от доказателства в цялата човешка история и в нейно име са извършени най-големите престъпления. Сега ние, слушайки призива "Вервайте ми" и то от хора, които са доказали, че не може да им се вярва, извършваме поредното престъпление, за което после ще съжаляваме, ама ще е късно.
"На всеки сложен въпрос има прост и разбираем за всички грешен отговор"
agro

Мнениеот agro » 27.01.2013 11:20

venkap написа:Ако въпроса беше поставен така: "Съгласни ли сте всички 7 000 000 българи да дадете по 3 000 лв. да имаме евтин ток след 20 години? Отговора щеше да бъде НЕЕЕЕ......!!! Да не говорим, че на някой места щяха да ги линчуват.

А след като не поставиха въпроса по цитирания начин, ще се появи един допълнителен ред в сметката ни за ток, който, като го прочетат гласоподавателите, ще изреват на умряло и някой бъдещ ББ набързо ще продаде проекта колкото е възможно по-бързо. Така отново ще достигнем до първоначалния замисъл за чужда централа на българска територия, платена частично от българските данъкоплатци, която ще обере евентуалната печалба от износ на ток и ще остави грижата за демонтаж и за ядрените отпадъци на децата на същите тези данъкоплатци.
agro

Мнениеот petyostoev » 27.01.2013 12:04

Да agro,за съжаление точно така ще се получи,независимо какво ще покажат данните от референдума.Проекта ще бъде продаден на частен инвеститор и той ще си я построи и ще си цоца от сметките на всички,защото увеличаването на цената на електроенергията е неизбежно.

"Примерно Холандците плащат 220.08 €/MWh, Австрия - 198.80 €/MWh, Белгия - 213.40 €/MWh, Кипър - 285 €/MWh, Дания - 298.20 €/MWh, дори тази цена е поносима за Чехия - 127.60 €/MWh, Полша - 148.80 €/MWh, но сравнение с тези страни сме изостанали с десетилетия. За сравнение ние плащаме по 82.90 €/MWh при краен потребител за бита. Няма как цена от Белене да не рефлектира върху крайната цена."
petyostoev

Мнениеот Инженер » 27.01.2013 13:02

А защо бе хора, защо трябва да плащаме за толкова скъпа енергия като тази от евентуалната централа Белене,като може да плащаме мъничко по-ефтина такава произведена от фотоволтаици.Всички знаем колко е по-безпроблемна от ядрената.
А не е ли по-добре освен това да бъдем и малко по-независими като държава от различните енергоисточници внасяни сега основно от Русия.
Инженер

Мнениеот lz1wvm » 27.01.2013 21:53

Инженер написа:А защо бе хора, защо трябва да плащаме за толкова скъпа енергия като тази от евентуалната централа Белене,като може да плащаме мъничко по-ефтина такава произведена от фотоволтаици.Всички знаем колко е по-безпроблемна от ядрената.
А не е ли по-добре освен това да бъдем и малко по-независими като държава от различните енергоисточници внасяни сега основно от Русия.

Хубаво е да имаме ядрена централа,но не на всяка цена.Еми една шепа хора сме,някой съфорумци направиха сметка по колко пари ще се падне на човек да плащаме....
Представете си, че няма АЕЦ Козлодуй в този момент. Ми ще гризнем здраво дръвцето нали. Белене може да се построи по много начини включително и разумен начин, защо да съм против това. Напротив ще се боря да се построи по разумен икономически и безопасен за децата ми начин, а не на всяка цена.

За Козлодуй можеше да каже някой по-възрастен,как е строен.Но Белене мисля че изгуби разумния начин за строеж.Вече за трети път го почват.....а догодина идва друго правителство...и то пак ще е гладно...и така.
В Бургаския регион лятото не стига тока,заради комплекса Слънчев бряг,предлагам там да се построи НОВАТА АЕЦ,има и море за охлаждане на реакторите,и не е земетръсна зони,трябва само малко ИНФРАСТРУКТУРА. :D
99%RX........1%TX
lz1wvm

Мнениеот agro » 27.01.2013 23:42

Честита репетиция за парламентарните избори! За жалост важния въпрос остана на заден план и всички коментари на резултатите ясно показаха каква всъщност беше целта на този референдум - преброяване на гласовете за ГЕРБ и БСП. Ядрените въпроси не са важни, важно беше кой за кого ще гласува, което ясно личеше дори и в коментарите на лидерите по медиите.. "Партията" отново продаде народа си /както и по времето на Чернобилската катастрофа/ в името на своята олигархия /за пари/. При това не е за първи път! И както е тръгнало, няма да е за последен.
agro

Мнениеот venkap » 28.01.2013 12:05

Писна ми, бъдещето на моите деца да се решава от циганите!!!
venkap

Мнениеот Lupus » 28.01.2013 13:48

venkap написа:Писна ми, бъдещето на моите деца да се решава от циганите!!!

Тоя път те не гласуваха, защото никой не предлагаше бира и кебапчета и по петдесетачка на калпак. Беше си чисто нашенски сеира!
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот Miro » 28.01.2013 14:55

Гласуваха, гласуваха... голяма част от тях дори без пари. Казаха им, че гласуват за тока и ако гласуват с Да, ще им намалят сметките, няма да им го спират и т.н...
Miro

Мнениеот Markov » 28.01.2013 15:30

.

За кой ли път "по-нелюбознателните" и наивни нашенци бяха излъгани от БСП и Ко, че ползата от новата ядренна централа ще бъде такава че:

= Няма да им спират тока - (ако слушкат разбира се)

= Ще има много работни места - (специално за тях)

= Ще изнасят ток и ще печелят- (точно те)

=Ще им гарантират, че няма да им се случват лоши неща, като от Чернобил, Фокушима и др. - (само за тях)

Това е положението. Както казва Кулеков: "ТУКА Е ТАКА"
Изображение
Аватар
Markov

Мнениеот Vandal » 28.01.2013 16:25

venkap написа:Писна ми, бъдещето на моите деца да се решава от циганите!!!

Така ще е докато изберателната активност не е 99,9 %
Аватар
Vandal

Мнениеот venkap » 29.01.2013 02:31

Защо българите в чужбина гласуват по-зряло?
2013-01-29_dir_bg.jpg
2013-01-29_dir_bg.jpg (66.81 KiB) Прегледано 11191 пъти
venkap

Мнениеот Емил » 30.01.2013 08:13

Джиесем технологията е ДОКАЗАНО ВРЕДНА, облъчва децата ни В МОМЕНТА, поражда рак на мозъка ежедневно на стотици хора, никой от обществото не разбира от нея, но ежеминутно всички гласуват за джиесем технологията, като подписват нови и нови договори с операторите, които пък им раздават подаръци - чисто нови апарати. Като се появиха няколко конкуретни оператора, цените паднаха драстично.

Всичко това прилича на атомната енергетика, с тая разлика, че тя е ДОКАЗАНО БЕЗВРЕДНА, освен разбира се при евентуална авария.

Това го написах за колегите, които са загрижени за децата си. Колеги, бъдете сигурни, че аз също съм загрижен за моите деца и внуци, а и за всички български деца.

И е доста наивно инженери да смятат, че енергийна обезпеченост на една държава може да се осигури от ВЕИ централи без други мощности. Ако можеше, и аз щях да съм против ядрената енергетика разбира се.
Аватар
Емил

ПредишнаСледваща

Назад към Свободни теми и дискусии