Lupus написа:Тани написа:.......
Имам няколко телефона на по 7-8 години , на които и сега да ги заредя, батериите държат повече ,отколкото на сегашния ми "телевизор" който бута батерията всеки ден и понякога се налага да го зареждам по два пъти на денонощие. Ако не го ползвам много изкарва по три дни. Имам го от 4+ години и не съм забелязал особена промяна в поведението на батерията след повече от 1000 зареждания. Не вярвам моите батерии да са изключение. Досега ми се е налагало да купувам батерия само за един единствен телефон!
Хайде като ще се пробваш да ни баламосваш, поне си обмисляй постовете! Хем го зареждаш по два пъти в денонощието, хем след 4+ години и над 1000 цикъла заряд-разряд не си е променил поведението!
И какво странно виждаш? Ако ползвам навигацията бута батерията за два часа ако не му угася екрана! Ако го ползвам само за разговори и не говоря много изкарва по три дни. Колкото изкарваше преди,когато беше нов толкова си изкарва и сега. Вместо да се заяждаш, сподели и твоя опит с батерии за телефон - по колко пъти го зареждаш и колко изкара най много телефон в ръцете ти? Колко пъти му сменя батерията? Лаптпите например имат ПРОГРАМИРАН брой зареждания, за да можеш да си изхвърлиш батерията и да си купиш нова. Само смяната на елементите не върши работа, защото проблема НЕ Е ХАРДУЕРЕН! Просто са решили да печелят пари! Ето едно много добро филмче по въпроса! Може да прецениш кой е наивния:
http://vbox7.com/play:77573f83f4Сравнението с акумулатори за авиомоделизъм ми се струва неуместно. Там се гони максимален ток с минимално тегло и размери, а броя на зарежданията не е приоритет. Както се вижда от показаните по-рано линкове, има акумулатори за много на брой заряди , но със сравнително малък ток на заряд/ разряд , както има и такива, които се зареждат много бързо и имат голям работен ток , но пък циклите на зареждане са им малко. Точно това е уникалното на Тошиба АКО Е ВЯРНО , защото съчетава и двете предимства , като има и бонус, че не е взривоопасна и работи при ниски и високи температури.
Колкото до акумулаторите на електромобилите - направени са достатъчно дуракоустойчиви - компютъра следи параметрите на зареждането и не позволява свободни интерпретации! Пази и логове за работните режими които показват токовете на заряд/ разряд по време на пътуване.