Здравейте,
ЕРП-то е ЧЕЗ.
Говорих със един познат от ДКВР каза че ще ми съдеиства със проучвателите.
Кредит не ми трябва панелите ги взех без пари защото ми задържаха едно плащане много време. Имам документ за това че съм ги взел всичко си е ок. Разбрах че ще ми трябват и инвертори. До колкото разбрах мога да направя следното
Имам гараж огрмен там да паркирам една 5-ца.
Къщата ми е със Южно изложение най- високата в квартала още една 5-ца.
Говорил съм с още един познат за 40 лв на месец ще ми даде 40 м2 на неговия покрив.
Целта ми е да хвана най високата стъпка на преф. цена.
Това ще ми повиши малко разходите за проекти и присъдинения и изграждане. Но мисля че си заслужава.
А иначе не е в натура 2000.
И сега да обощим.
За моя покрив си е моита фирма няма проблем.
За къщите.
1. Трябва ми отстъпено право на строеж
2. . Изкарва се от гл. архитект виза за проектиране за малка фотоволтаична инсталация 15кв – това ми се стръва без проблем.
3. 3. Подаваш в ЧЕЗ молба за присъединяване на ПРОИЗВОДИТЕЛ. (може ли да ми изпратите на емайл какви са точно молбите или е свободен текст?)
mcfreak@abv.bg4. От ЧЕЗ ти издават становище за присъединяване на Производител. ( трябва да се свържеш със проучвателя за района и да го почерпиш за да те присъедини на ниско (380v) и на най близкия стълб.)
4. Проектантите ти правят 2 становища - част:електро и част: конструкции.
5. Представяш становищата на ЧЕЗ и ти издават Окончателен Договор за Присъединяване.
6. Представяш становищата от проектантите и Окончателния Договор от ЧЕЗ на гл.архитект и ти дават Разр. за строеж. (Централата е 6та категория по ЗУТ)
7. Строиш централата
8. Гл. архитект ти издава разр. за ползване.
Имам 2 притеснения
1- во след проектите и становищата (до стъпка 5 ) без да съм построил ли ми дават окончателен договор?
2-ро този окончателен договор гарантира ли ми преф. цена?
3-то Дали няма да ме ебават от ЧЕЗ че слушам за отнемане на лиценз
Мисля че и да им вземат лиценза не би трябвало да спират да работят.
Колеги,
Благодаря ви за съдеиствието и бързите реакции!!!!