Lupus написа:Ами упорит съм, защото ти упорито се пробваш да ме правиш на глупак! Не схвана ли, че разбирам и от софтуер и от хардуер и от фърмуер?
Виж Lupus, знам, че разбираш от софтуер, хардуер и фърмуер. Следил съм участията ти в други форуми, там където си използвал този "прякор". Мисля. че имам ясна представа за професионалните ти качества и не те подценявам.
Принципно съм много внимателен, когато някой твърди упорито нещо. За пример ще дам случая с електромера, който отчиташе енергия в двете посоки. Отидох в ТМТ и купих един и го сложих на станцията. Запознах ви с резултатите. Запознах също моите колеги и колегите от ДАМТН. Те бяха изненадани не по-малко от мен. Обърнах се към вносителя и тай надлежно ми обясни ситуацията от тяхна гледна точка. Обърнах се към български производител и той потвърди информацията.С няколко думи, направих всичко възможно да попълня празнените в знанията ми.
С колегите от ЕВН нещата са по-сложни. Повечето бяха информирани, но ситуацията при тях е следната. От няколко години параметризацията на електромерите се извършва в обособен център и това става от 3-4 човека по предварителна заявка. По места не се извършва. Масовите партиди се параметризират от производителя или вносителя по заявка от съответното ЕРП. Колегите които навремето са извършвали тази дейност не притежават последните софтуерни версии, кодове за достъп и пароли. Имам чувството, че тяхното ръководство се страхува повече от своите служители отколкото, отколкото от външни "специалисти", но това е друга тема.
Lupus написа:Кой е луд да пипа константата или корекционните таблици??? Това ще се хване още на стенда!
С потребителския софтуер това можеш да направиш, другото е гледане на много шпионски филми.
Lupus написа: Но ако "напомпам" регистрите за дневна и нощна тарифа, без да прекалявам, доста малко хора биха се усетили.
Във връзка с това твърдение имам няколко въпроса:
1. Колко време според теб е необходимо да се параметризира нормално един електромер?
2. Колко време е необходимо да се "напомпат" регистрите на съответния електромер?
3. Колко човека въоръжени с лаптопи ще са необходими за извършването на тази операция за 200 електромера?
4. Колко човека ще са в състояние да извършат това за 200 000 електромера?
5. Имаш ли поне един документиран случай, в който лице(а) да обхожда партидите?