venkap написа:agro написа:Всъщност, някога по площадите и аз виках "Кой не скача е червен" и чак доста по-късно осъзнах, че ситуацията е била нагласена за такива наивници като мене. Сега, от дистанцията на времето не ми е чудно как Сидеров е бил допуснат във в-к "Демокрация" да задава тона и посоката за пазарното стопанство, а сега крещи за национализация и как истинските идеалисти бяха изритани постепенно от бай ти Ганю. Ама нали надеждата умира последна, гледах и аз царя с надежда, ама той бил дошъл, както се оказа, само за имотите.
agro, за мен остава загадка, какво се случи в периода между 1997 и 2001 година, че мислещите хора като теб, ferdy, Lupus и др. се обърнаха?
Отговорът ми се покрива почти с този на агро: аз съм твърд електорат на СДС - Оригиналът откакто са ме водили на учредяването на партията и на първите събрания в едни задушни стаички някъде около Графа и си играех с кучето на Тренчев (май), една немска овчарка. И на първите плахи протести, и на големия син митинг бях, и на блокадите на орлов мост през 1996-та и пред парламента всяка вечер след училище през 96-97-ма и вечерта на нахлуването в парламента... бе, навсякъде.
Лично моето разочарование започна когато СДС започнаха да го цепят - Софиянски, Бакърджиев, Костов и всеки започна да "облъчва" местните клубове и да плюе останалите. Надето, ако не беше във властта и тя щеше да отцепи, сега се прави на света вода - ненапита, само защото остана до последно в СДС, но според мен, просто нямаше време за нова партия през годините, а сътвори само някаква вътрешна фракция, на която и името не помня. Въпреки разочарованието, все за тях съм гласувала, с едно изключение на последните президентски избори, когато дадох чисто наказателен вот за Светльо Витков, поради изключително слабата кандидатура, която беше издигната чрез глупавите вътрешни избори. В момента СДС го няма, просто го няма. След недоразуменията Юруков, Мартин Димитров, Мартин Заимов, да не говорим за Кабаиванов, на който чак наскоро успях да му запомня името, просто не виждам и един човек в СДС, който да фаворитизирам. Последното партийно събрание, на което присъствах беше изборно, трябваше да номинираме не помня кой, не помня за какво, но след като водещия стана и каза: "Събрали сме се тук, за да изберем едикойси...", ми стана ясно, че ще ми стане последно.
Мартин Димитров, например, с мой глас е народен представител, направиха го председател на комисията по енергетика. Срещахме се с него и други хора от асоциацията го срещаха, уж ни подкрепяше, разбираше и после по стенограмите нито дума в подкрепа, поне за да има очи да се срещаме отново. Е, за кой да гласувам? За СДС с председател един с крива вратовръзка или за обединението на разцепниците на СДС?
Имам си един принцип - не може някой да е бил от Левски и после да играе за ЦСКА, същото е и в политиката.