Избори - 2013 година!

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Re: Избори - 2013 година!

Мнениеот ferdy » 11.03.2013 17:47

venkap написа:
agro написа:Всъщност, някога по площадите и аз виках "Кой не скача е червен" и чак доста по-късно осъзнах, че ситуацията е била нагласена за такива наивници като мене. Сега, от дистанцията на времето не ми е чудно как Сидеров е бил допуснат във в-к "Демокрация" да задава тона и посоката за пазарното стопанство, а сега крещи за национализация и как истинските идеалисти бяха изритани постепенно от бай ти Ганю. Ама нали надеждата умира последна, гледах и аз царя с надежда, ама той бил дошъл, както се оказа, само за имотите.

agro, за мен остава загадка, какво се случи в периода между 1997 и 2001 година, че мислещите хора като теб, ferdy, Lupus и др. се обърнаха?

Отговорът ми се покрива почти с този на агро: аз съм твърд електорат на СДС - Оригиналът откакто са ме водили на учредяването на партията и на първите събрания в едни задушни стаички някъде около Графа и си играех с кучето на Тренчев (май), една немска овчарка. И на първите плахи протести, и на големия син митинг бях, и на блокадите на орлов мост през 1996-та и пред парламента всяка вечер след училище през 96-97-ма и вечерта на нахлуването в парламента... бе, навсякъде.

Лично моето разочарование започна когато СДС започнаха да го цепят - Софиянски, Бакърджиев, Костов и всеки започна да "облъчва" местните клубове и да плюе останалите. Надето, ако не беше във властта и тя щеше да отцепи, сега се прави на света вода - ненапита, само защото остана до последно в СДС, но според мен, просто нямаше време за нова партия през годините, а сътвори само някаква вътрешна фракция, на която и името не помня. Въпреки разочарованието, все за тях съм гласувала, с едно изключение на последните президентски избори, когато дадох чисто наказателен вот за Светльо Витков, поради изключително слабата кандидатура, която беше издигната чрез глупавите вътрешни избори. В момента СДС го няма, просто го няма. След недоразуменията Юруков, Мартин Димитров, Мартин Заимов, да не говорим за Кабаиванов, на който чак наскоро успях да му запомня името, просто не виждам и един човек в СДС, който да фаворитизирам. Последното партийно събрание, на което присъствах беше изборно, трябваше да номинираме не помня кой, не помня за какво, но след като водещия стана и каза: "Събрали сме се тук, за да изберем едикойси...", ми стана ясно, че ще ми стане последно.
Мартин Димитров, например, с мой глас е народен представител, направиха го председател на комисията по енергетика. Срещахме се с него и други хора от асоциацията го срещаха, уж ни подкрепяше, разбираше и после по стенограмите нито дума в подкрепа, поне за да има очи да се срещаме отново. Е, за кой да гласувам? За СДС с председател един с крива вратовръзка или за обединението на разцепниците на СДС?

Имам си един принцип - не може някой да е бил от Левски и после да играе за ЦСКА, същото е и в политиката.
ferdy

Мнениеот venkap » 11.03.2013 19:20

ferdy, след унизителното поражение на изборите през 2001 година, трябваше ли според теб, Костов да се опита да запази СДС, преборвайки се с лобитата на Бисеров и Цонев от една страна, Софиянски от втора, Бакърджиев от трета?
Разбирам, че основното разочарование идва реално след управлението на СДС, а за периода 1997 - 2001 година има ли нещо, което да те разочарова?
venkap

Мнениеот petyostoev » 11.03.2013 20:36

Не питаш мене,но ще кажа,че трябваше.Трябваше също и да отговори на въпроса на Стоянов: "Кажи си Иване."
И от там всичко тръгна на ма................ си.И съответно заключението,че "Всички са маскари."
petyostoev

Мнениеот venkap » 11.03.2013 21:03

petyostoev написа:Не питаш мене,но ще кажа,че трябваше.Трябваше също и да отговори на въпроса на Стоянов: "Кажи си Иване."
И от там всичко тръгна на ма................ си.И съответно заключението,че "Всички са маскари."

Темата е отворена за всички, за абсолютно всички независимо от политическите им пристрастия. Единствената ми молба е да спазваме добрия тон.
Според мен фразата "всички са маскари" прозвуча за първи път 1990 година.
Гледах няколко интервюта на Петър Стоянов, в които го попитаха какво е очаквал да чуе от Костов, след произнасянето на тази знаменита фраза. Отговорите бяха завоалирани, нещо за приватизацията , нещо за властта, нещо за корупцията, едва ли не за всичко, за което човек може да се сети.
Сега се сетих, този тип фрази най-често се използват от юристите. Те не изискват задължително някакъв отговор, а по-скоро целта им е да въздействат върху публиката.
venkap

Мнениеот Markov » 12.03.2013 10:59

petyostoev написа:Не питаш мене,но ще кажа,че трябваше.Трябваше също и да отговори на въпроса на Стоянов: "Кажи си Иване."

Петьо, извинявай обаче този израз " всички са маскари " не прилича на участници в този форум.
Ако някой не знае от къде произлиза и какво означава този израз, ето един анализ
http://raylight.blog.bg/lichni-dnevnici ... uot.279995
Изображение
Аватар
Markov

Мнениеот Lupus » 12.03.2013 11:52

Markov написа:

Петьо, извинявай обаче този израз " всички са маскари " не прилича на участници в този форум.
Ако някой не знае от къде произлиза и какво означава този израз, ето един анализ
http://raylight.blog.bg/lichni-dnevnici ... uot.279995

А аз като прочета такава словесна мастурбация се сещам за израза "Обущарю, не по-високо от обувките!"
От ученик ме е дразнело някой да се опитва да ми внушава какво е искал да каже автора с това или онова си писание, пречупвайки го през своето време и мироглед. И ми е идвало да го запитам: Абе аланкоолу, ти питал ли си го дали това е имал в предвид?
Думите на Бай ти Ганя са абсолютно точни и важат и сега с пълна сила!
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот Markov » 12.03.2013 12:38

.. И реплината на Стоянов беше: "Иване кажи им те ще те разберат". Ставаше въпрос Костов да обясни на хората защо е сменил част от министрите си. Нищо фрапантно. Ако можете да си спомните каква медийна атака имаше по това време срещу правителството.
Сегашното е нищо. Имаше едно заглавие: "БЪЛГАРИЯ УБИ ДЕТЕ". Внушението бе: България-Правителството-Костов. И от тогава до сега вече 13 години все Костов е виновен . За всичко. Интересно е че вички злини започват и свършват с управлението на OДС 1997-2001. Нито по-късно, нито по-рано. Невинни са Борисов, Станишев, Сакскобурготски, Виденов, Беров, Тодор Живков и т. н..
И това втълпяване "последните 23 години". Сякаш преди това, по времето на комунизма всичко беше идеално?
Не ни ли смятат за много наивни? Като чуя такива добре втълпени и научени наизуст фрази вдигам и аз кръвното.

И така да си дойдем на думата за предстоящите избори.
Всяка партия се кандитатира да вземе властта за да оправи положението, което са объркали управляващите преди него. А не да се оправдават, че не могат да направят нищо, защото тези предишните и по-преишните не са си свършили достатъчно добре работата.

Ако някой ще иска властта, да каже още сега какво ще прави с нея. Да напише план програма какво ще свърши със срокове по месеци и години. И ако не спази даден срок или се отклони от програмата - отново протестите на гражданите да го изритат навеме, прди да е направил още бели.
Ако продължаваме да ги избираме по красота, мъжественост, по силното крещене, по обещанията които дават- няма смисъл.

Ако нищо не можем да променим по-добре да си събираме и ние багажа и последния да загаси лампата
Последна промяна Markov на 13.03.2013 10:26, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
Markov

Мнениеот petyostoev » 13.03.2013 10:10

Марков,мисля че бях сложил кавички.

"Анализатори: Служебният кабинет е обърнат към Европа, предстоят му трудности във финансовата сфера"
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/03/ ... ail_mynews
petyostoev

Мнениеот venkap » 14.03.2013 09:04

Коя политическа сила има потенциал да раздвижи икономиката?
venkap

Мнениеот Lupus » 14.03.2013 09:53

venkap написа:Коя политическа сила има потенциал да раздвижи икономиката?

ДПС - колкото и на някого да му прозвучи абсурдно.
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот venkap » 14.03.2013 09:57

Живеем в Абсурдистан, защо да е абсурдно? Ще се обосновеш ли?
venkap

Мнениеот petyostoev » 14.03.2013 10:37

Която държи парите и бизнеса и има желание,което е най важно.
petyostoev

Мнениеот venkap » 14.03.2013 11:07

Петьо, по тази логика БСП е най-подходяща...
venkap

Мнениеот Markov » 14.03.2013 12:39

Икономиката може да се раздвижи само от голям брой малки и средни предприятия. Не от олигарсите. Не от монополите. Не от големите компании с голям брой наети лица. Силата може да дойде най вече от нарастване на средната класа.
Трябват и реформи

Всяка политическа сила може да направи това, ако се заеме с осигуряване на нисколихвени кредити с държавни гаранции и която пренасочи евросубсидиите само към малките и средните предприятия. Такива политически сили по принцип са изповядващи дясна идеология. Истинските десни партии осигуряват възможност и подпомагат хората сами да се справят и да печелят. Левите партии само обещават и ако им падне възможност раздават на калпак.

Някой обещаваше 1000 лв минимална заплата и 500 лв пенсия стига да го изберат. Друг предлага да се вземат заеми и да се раздадат на хората във вид на помощи (заплати).
Трябва да се замисли и да си припомни година по година какво се е случало през целия и толкова продължителен при нашите условия преход. Стига се до абсурда дори някой да искат да се върне старият строй. Докато всички останали посткомунистически държави си направиха навреме реформите и вече забравиха какво е било.
Изображение
Аватар
Markov

Мнениеот petyostoev » 14.03.2013 13:51

"Икономиката може да се раздвижи само от голям брой малки и средни предприятия."

Анджак де,нали трябва някой да създаде условията за това,т.е големите да разрешат на политиците да променят правилата и да дадат шанс на малките и средните предприятия.
Между другото онзи ден чух по телевизията че и ГЕРБ и БСП зависели от едно и също задкулисие.
petyostoev

ПредишнаСледваща

Назад към Свободни теми и дискусии