Избори - 2013 година!

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Re: Избори - 2013 година!

Мнениеот venkap » 17.03.2013 11:27

agro написа:Аргументи за и против интегриране с турската икономика винаги ще се намерят и ще са достатъчно убедителни. Вътрешния ми нагласа обаче всячески се съпротивлява на подобна идея...

Според мен няма от какво да се притесняваш. Да се връщаме към доктрини от преди 20 години, които показаха несъстоятелността си, е меко казано несериозно. Трябва да направим няколко неща от които зависи бъдещето ни:
1. Да спрем да се взираме в хоризонта и да станем по прагматични.
2. Да избираме интелигентни и трудолюбиви хора, които са стъпили здраво на земята и не робуват на идеологеми.
venkap

Мнениеот lz1wvm » 17.03.2013 18:18

И аз мисля,че достатъчно се изредиха,и никой не ни оправи :).По-добрия вариант е,ние да си оправим икономиката.И да имаме износ.При това положение,е по-добре да развиваме,търговиѝка с комшиите,имам предвид всички съседни страни,включително и Русия.
99%RX........1%TX
lz1wvm

Мнениеот Инженер » 17.03.2013 20:45

Ако това,което направи СДС 1997-2001/повишаване на икономиката и заплатите неколкократно за 4 години/ беше продължено,до сега щяхме да сме много близо до развитите европейски държави.Ама народът повярва,че може още по-бързо да се върви и си пожела царя през 2001.Той пък взе, че удари спирачката.Развъртя се,затвори трети и четвърти блок,присвои каквото можа/не е правилно да се казва "си върна имотите", а присвои държавни такива колкото можеше - колкото неговите подмазвачи му предоставиха/.Тройната коалиция беше доведена на власт от объркването на хората.Тагава все още на много хора не им се вярваше, че Симеон може да е толкова егоистичен и безотговорен и по инерция пак гласуваха за него.Активизирането на Атака,пък повиши влиянието на ДПС и те вкараха рекорден брой депутати.Резултатът е онова разпределяне на "баницата" - 3/5/8.И видимото крадене по същата тази пропорция.Но пък тогава се беше появил новия месия - Бойко,когото журналистите излъскаха и ни го представиха като най - по и супер.
Сега всички сме овесили носове и не знаем на кого да заложим, тъй като никой не обещава неизпълними неща/освен Волен Сидеров/.Всички вече знаем, че ако се обещават абсурдни скокове на заплащането това е кухо и измамно и много скоро ще бъде разобличено.Това го знаят и политиците и затова са така сдържани.
Инженер

Мнениеот Lupus » 17.03.2013 23:10

Инженер написа:Ако това,което направи СДС 1997-2001/повишаване на икономиката и заплатите неколкократно за 4 години/ беше продължено,до сега щяхме да сме много близо до развитите европейски държави.Ама народът повярва,че може още по-бързо да се върви и си пожела царя през 2001.Той пък взе, че удари спирачката.Развъртя се,затвори трети и четвърти блок,присвои каквото можа/не е правилно да се казва "си върна имотите", а присвои държавни такива колкото можеше - колкото неговите подмазвачи му предоставиха/.Тройната коалиция беше доведена на власт от объркването на хората.Тагава все още на много хора не им се вярваше, че Симеон може да е толкова егоистичен и безотговорен и по инерция пак гласуваха за него.Активизирането на Атака,пък повиши влиянието на ДПС и те вкараха рекорден брой депутати.Резултатът е онова разпределяне на "баницата" - 3/5/8.И видимото крадене по същата тази пропорция.Но пък тогава се беше появил новия месия - Бойко,когото журналистите излъскаха и ни го представиха като най - по и супер.
Сега всички сме овесили носове и не знаем на кого да заложим, тъй като никой не обещава неизпълними неща/освен Волен Сидеров/.Всички вече знаем, че ако се обещават абсурдни скокове на заплащането това е кухо и измамно и много скоро ще бъде разобличено.Това го знаят и политиците и затова са така сдържани.

А ти какво предлагаш да направим след така създалата се ситуация?
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот venkap » 17.03.2013 23:24

И понеже съм съгласен с Инженер и от политическата менажерия трябва да направя избор, аз се спрях на тези.
venkap

Мнениеот Lupus » 18.03.2013 00:17

venkap написа:И понеже съм съгласен с Инженер и от политическата менажерия трябва да направя избор, аз се спрях на тези.

Оффф.... Читави хора има там, ама са малко! Дано успеят да влязат, че да има поне една дясна партия в парламента. Тая игра обаче на Костов с Надка пак ще му я пишат с (-) в биографията.
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

Мнениеот lz1wvm » 18.03.2013 14:29

За мен Иванчо разбира от политика,но си е много крадлив.
99%RX........1%TX
lz1wvm

Мнениеот Lupus » 18.03.2013 15:53

lz1wvm написа:За мен Иванчо разбира от политика,но си е много крадлив.

Че то има ли "некрадлив политик"!?! Това е някакъв оксиморон!
По-добре крадлив и умен, отколкото крадлив и прост като кройка за цвички.
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

Мнениеот Markov » 18.03.2013 18:35

lz1wvm написа:За мен Иванчо разбира от политика,но си е много крадлив.

И в кой вестник пишеше, кои са крадливи и кои не? Или имаш лични наблюдения и доказателства?
Един мой работник ми казваше, че в тяхното село г-н Иван Костов откраднал един овчарник заедно с овцете. И бил сигурен :D

Който иска да научи кой краде и кой не краде да се порови из декларациите на интересуващите го политици и да си направи сам изводите.
http://register.bulnao.government.bg/
След това ще можем да коментираме по същество. Кой кога каво и т.н. Иначе всичко е празни приказки.
А четенето на вестници е вредно.
Изображение
Аватар
Markov

Мнениеот forum » 18.03.2013 21:19

От този сайт който си цитирал не мога да видя : тъста, тъщатата, брата, сестрата , баджанака , балдъзата и други знайни и незнайни герои какви доходи и недвижимости придобиха докато моя милост беше кмет, депутат, президент или министър на вътрешните работи даречем.
forum

Мнениеот agro » 18.03.2013 21:33

venkap написа:И понеже съм съгласен с Инженер и от политическата менажерия трябва да направя избор, аз се спрях на тези.

И аз така се бях ориентирал, не че ще спечелят нещо особено, но да се намира някой и друг депутат на различно мнение, за да има евентуално кой да бие тревога за безобразията в законите. А какво направи Иван Костов - на референдума рече "идете да гласувате" и може би с гласовете на послушалите го като мене референдума мина заветните 20 %. А не трябваше! В последните си публични изяви никак не беше убедителен и доста често говореше популистки глупости, което никак не го отличава от останалите мошеници. Ще почакам още малко да чуя какви още щуротии ще се изприказват предизборно, пък тогава ще му мисля.
"На всеки сложен въпрос има прост и разбираем за всички грешен отговор"
agro

Мнениеот Lupus » 18.03.2013 23:32

agro написа:.... Ще почакам още малко да чуя какви още щуротии ще се изприказват предизборно, пък тогава ще му мисля.

Ти се радвай, ако чуеш или прочетеш поне едно смислено нещо! :lol:
Покрай протестите такъв популизъм ще се лее, че свят ще ни се извие!
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

Мнениеот venkap » 19.03.2013 00:09

agro написа:И аз така се бях ориентирал, не че ще спечелят нещо особено, но да се намира някой и друг депутат на различно мнение, за да има евентуално кой да бие тревога за безобразията в законите. А какво направи Иван Костов - на референдума рече "идете да гласувате" и може би с гласовете на послушалите го като мене референдума мина заветните 20 %. А не трябваше!...

Случая с референдума е много показателен за българската действителност. След осветяването на процеса на взимането на решенията, начина на воденето на преговорите с руската страна, безскрупулното погазване на БЪЛГАРСКОТО законодателството, очевидната липса от нужда на нови мощности, а също толкова очевидното загробване на икономиката ни чрез един абсурден проект, най-естествения призив беше да се гласува и то масово. Още по естествено беше, резултата да е коренно различен, но не стана. Сега риторичния ми въпрос - Да спазваме ли принципите си и да рискуваме да загубим или да влизаме в шахматни етюди, които ни дават шанс да спечелим?
Аз избирам принципите си!
venkap

Мнениеот nadzor » 19.03.2013 03:09

venkap, много си убедителен, би трябвало да станеш политик. Казвам го сериозно.
ИВ. Костов и П.Стоянов са ме карали да се гордея. Помня не много ясно, че имаше една среща на един остров в Средиземно море във връзка с някаква балканска криза, където европейските лидери избраха Костов да лансира някаква идея за решаване на кризата, каточели беше за Македония. Помня как Клинтън избра за някаква закуска Тони Блеър и Стоянов.
Не съм решила за кой да гласувам, това може да е и ДСБ, но... Има много но...
1. Защо поне малко не откликна на повика на улицата. На всички са омръзнали старите муцуни. А Костов е лидер на партия откога? От 1993-94 година. Та това са 20 години. Ако отстъпи лидерското място, партията му ще спечели повече поддръжници. Около него виждам има хора, има и млади хора, как се казват? Имаше една Екатерина Михайлова, къде е, впрочем как изглеждаше? Та той не ги лансира. Неговото тщеславие задушава всичко.Съюзяването с Надежда наистина е минус, та той навремето напусна СДС заради това, че я считаше за много семпла и неподходяща за председател. А сега изглежда това не го дразни.
2. Не се хващам на приказките за кражбите. Знам, че не са верни. Но когато Петър Стоянов го призова "Кажи си, Иване" имаше предвид една по-голяма откритост. Хората не са дебили, имаха право на информация. А имаше какво да каже и щеше да има полза от това. Негови министри крадяха, лобираха, кадруваха, имаха връзки с мафиоти. Ако го беше казал, нямаше да си сформират партийки и още да излизат по избори като влечуги от дупките си. Или да си въртят бизнеса с крадените пари. А такива не са малко - Бакърджиев, Валентин Василев, Богомил Бонев, Клаус и др, вече не ги помня всичките. Не беше нужно отивайки да гласува за кмет на София, да обявява "гласувам с омерзение". Като каза "А", да беше казал и "Б". Въобще липсва му политическо мъжество, оставя нещата недоизказани и недовършени. В това отношение Б.Б. е другата крайност и печели подкрепа от това.
3. Не мисля, че Костов доведе царя. Това беше по-скоро Доган. Но след изборите царят първо тях потърси за коалиция. Отказаха му с надменност, че им предлагал "портиерски" постове. Според мен беше грешка. В края на краищата беше спечелил изборите, имаше право на избор. Трябваше да се включат в управлението, а после да напуснат, ако не одобряват политиката му. Впрочем при царя започна голямата корупция.
4. Представителите му в провинцията са ..., майко мила... При нас е едно необразовано дебилче. Е, не може така. Един лидер трябва да съумява да си намира хора и да има куража да отказва на неподходящите, да се отървава от тях, защото иначе губи повече, защото в провинцията тези хора са лицето на партията му.

Е, може и за него да гласувам, но ще гласувам с омерзение...
nadzor

Мнениеот Lupus » 19.03.2013 10:04

Браво nadzor за този анализ! (едва сега разбрах, че под този никнейм се крие жена :) ). Само да вметна за Екатерина Михайлова (Класната) - беше депутат и зам. председател в току що разпуснатия парламент. Преподава и в НБУ (водеше преди две години някаква политическа дисциплина на сина ми). Член е на ДСБ.
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

ПредишнаСледваща

Назад към Свободни теми и дискусии