от nadzor » 19.03.2013 03:09
venkap, много си убедителен, би трябвало да станеш политик. Казвам го сериозно.
ИВ. Костов и П.Стоянов са ме карали да се гордея. Помня не много ясно, че имаше една среща на един остров в Средиземно море във връзка с някаква балканска криза, където европейските лидери избраха Костов да лансира някаква идея за решаване на кризата, каточели беше за Македония. Помня как Клинтън избра за някаква закуска Тони Блеър и Стоянов.
Не съм решила за кой да гласувам, това може да е и ДСБ, но... Има много но...
1. Защо поне малко не откликна на повика на улицата. На всички са омръзнали старите муцуни. А Костов е лидер на партия откога? От 1993-94 година. Та това са 20 години. Ако отстъпи лидерското място, партията му ще спечели повече поддръжници. Около него виждам има хора, има и млади хора, как се казват? Имаше една Екатерина Михайлова, къде е, впрочем как изглеждаше? Та той не ги лансира. Неговото тщеславие задушава всичко.Съюзяването с Надежда наистина е минус, та той навремето напусна СДС заради това, че я считаше за много семпла и неподходяща за председател. А сега изглежда това не го дразни.
2. Не се хващам на приказките за кражбите. Знам, че не са верни. Но когато Петър Стоянов го призова "Кажи си, Иване" имаше предвид една по-голяма откритост. Хората не са дебили, имаха право на информация. А имаше какво да каже и щеше да има полза от това. Негови министри крадяха, лобираха, кадруваха, имаха връзки с мафиоти. Ако го беше казал, нямаше да си сформират партийки и още да излизат по избори като влечуги от дупките си. Или да си въртят бизнеса с крадените пари. А такива не са малко - Бакърджиев, Валентин Василев, Богомил Бонев, Клаус и др, вече не ги помня всичките. Не беше нужно отивайки да гласува за кмет на София, да обявява "гласувам с омерзение". Като каза "А", да беше казал и "Б". Въобще липсва му политическо мъжество, оставя нещата недоизказани и недовършени. В това отношение Б.Б. е другата крайност и печели подкрепа от това.
3. Не мисля, че Костов доведе царя. Това беше по-скоро Доган. Но след изборите царят първо тях потърси за коалиция. Отказаха му с надменност, че им предлагал "портиерски" постове. Според мен беше грешка. В края на краищата беше спечелил изборите, имаше право на избор. Трябваше да се включат в управлението, а после да напуснат, ако не одобряват политиката му. Впрочем при царя започна голямата корупция.
4. Представителите му в провинцията са ..., майко мила... При нас е едно необразовано дебилче. Е, не може така. Един лидер трябва да съумява да си намира хора и да има куража да отказва на неподходящите, да се отървава от тях, защото иначе губи повече, защото в провинцията тези хора са лицето на партията му.
Е, може и за него да гласувам, но ще гласувам с омерзение...