Избори - 2013 година!

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Re: Избори - 2013 година!

Мнениеот nadzor » 06.04.2013 11:11

Markov написа:Левите харесват повече максимата "Мойто си е мое, чуждото общо"

"Орел и комунист плячка не изпуска". Атанас Буров
nadzor

Мнениеот shodan » 07.04.2013 20:10

Какво разбирате пред комунист??
shodan

Мнениеот Markov » 08.04.2013 11:03

Изображение
Аватар
Markov

Мнениеот shodan » 08.04.2013 16:24

Може ли една статия и за един едър капиталист?? Питах какво е комунист, поради това твърдение: "Орел и комунист плячка не изпуска". Атанас Буров
shodan

Мнениеот nadzor » 08.04.2013 18:14

shodan написа:Питах какво е комунист, поради това твърдение: "Орел и комунист плячка не изпуска". Атанас Буров

Предполагам, че според Буров комунист е нещо като орел - граблива птица.
Специална статия за едър капиталист сигурно няма да намериш, те всички са бивши или настоящи комунисти, комсомолци или свързани с ДС.
http://evreite.blogspot.com/2012/04/blog-post_25.html
nadzor

Мнениеот Maste » 10.04.2013 10:49

Искам да попитам за нещо свързано с Дпс-то.Организираха конкурс за Послание на партията, заради изборите и ме избраха (едно от моите три предложения) с парична награда.(100лв.)
„Да подкрепим либералната алтернатива. Т воят глас е глас за България”. Ето линк-а, да си призная не ми е за наградата, ама се чудя как може да се избират подобни предложение за представителни- първите три предложения.
http://mdps.bg/news/actual-news/350-%D0 ... D1%8F.html
Не съм им член, просто видях обява за слоган в нета и участвах, както правя и в други конкурси, когато имам време.След конкурса, от партията решили още няколко предложения за слоган заедно с моето да ги наградят „извънредно”.Тук история мълчи, може с другите да получат повече или по-малко, защото на сайта им (младежкото)няма такава информация.Така, от името на Лютви Местан ми изпратиха, чрез младежкото Дпс, негово благодарствено писмо и ме поканиха на събрание в Дулово на 20 април, за да си получа наградата.В отговор им предложих и обясних, че съм зает и изпратих номер на IBAN, или с идеята, чрез пощенски запис да изпратят парите.Обясниха, че се дават лично на събора им. Симптом на комуникацията по имейл е, че информацията се дава на час по лъжичка с по един ред.Човек се пита, ако отида дали ще ми хвърлят един бой :D , или ще ме агитират и правят PR за изборите с моето име, понеже не съм турчин, за да разгърнат по-добре предизборната карта.
Направи ми впечатление, че някои от Дпс-то, подхващат част от моята стилистика почерпена от т.н мотивационна бланка (т.е има изискване да обясня какво се крие зад твоя/моя слоган, като идея и философия) по тв-то ги гледам, което показва, че се четат различните предложения и измукват пасажи оттам.
Сега,последното движение по въпроса е, че искат от мен данни по лична карта, за да изготвят Договор за дарение.Ще ми бъде полезно, някой да изрази мнение за наличие на други начини за изплащане на такъв вид награда. Ако се съглася, вече ще има и ЕГН-то ми и № на л.к и мисля да не си търся наградата повече.Могат да се почерпят за мое здраве с една баклава и да не се главоболиме повече.Още с попълването на бланките за участие, съм си дал информация за адреса, имената, че и с какво образование съм, заедно с подпис-а. Задължително ли е награда при подобни конкурси да се получава с такъв договор и има ли потенциал, данните по л.к да се използват за бъдещи злоупотреби с тях.(например да подменят текстове по-късно от този договор за дарвение от моя страна; финансови и др.)Не знам дали имат право да администрират лични данни с разрешение от съответното ведомство за защита на личните данни и да не се забъркам в някоя беля.
Шодан, спомням си за теб, ти тука ли си още, аз си дигам след месец чукалата от тая държава, жив и здрав.Виждаш ли колко мъка има на тая територия.
Липсата на планиране е, като да намигваш в тъмното на красиво момиче.Ти го правиш, но няма кой да те види.
Maste

Мнениеот shodan » 10.04.2013 11:37

Специална статия за едър капиталист сигурно няма да намериш, те всички са бивши или настоящи комунисти, комсомолци или свързани с ДС.

Благодаря!! Точно това имах предвид! Не става въпрос за това човек,дали е комунист или капиталист, а какви морални устои има!
Има със сигурност хора-комунисти, които са били скромни и са вярвали в тази идеология. Били са с високи морални устои и нее са причинявали никому лошотии. Това ли са грабливите птици??

http://www.novini.bg/news/130727-%D1%81 ... D0%B5.html

Ето това са грабливи птици. И тези ли са комунисти??

Шодан, спомням си за теб, ти тука ли си още, аз си дигам след месец чукалата от тая държава, жив и здрав.Виждаш ли колко мъка има на тая територия.

Честито! Лошото е,че дори нямам $$ за билет и евентуален престой в чужда държава. Пускам някакви СВ-та и тук и там, ама за там явно ще трябва да стане през човек. Тук ЕВЕНТУАЛНА заплата 600-650... За сега им показвам фингър. Дано сега пролетта се поразчовъркат нещата,защото идва лято и сега е момента! Успех ти пожелавам, но не знам как си дал дан към партия грабителка :|
shodan

Мнениеот nadzor » 10.04.2013 14:41

shodan написа:Има със сигурност хора-комунисти, които са били скромни и са вярвали в тази идеология. Били са с високи морални устои и нее са причинявали никому лошотии. Това ли са грабливите птици??

Това не са комунисти, а червени "бабички", които кой знае защо още гласуват за партиите на олигарсите.
А ти да си чул за някой комунист да е дал финансова помощ на някой, па даже и свой. Та нали изподвядваха "братство" и "равенство".
Maste написа:Тук ЕВЕНТУАЛНА заплата 600-650... За сега им показвам фингър.

Не показвай фингър, а се захващай. Да не мислиш, че работим за кой знае колко повече?
nadzor

Мнениеот agro » 10.04.2013 23:51

Maste написа:ще ме агитират и правят PR за изборите с моето име, понеже не съм турчин, за да разгърнат по-добре предизборната карта.

Точно така е и те съветвам да не се набутваш при съвременния еквивалент на "мутрите". Разбойниците като тези от ДПС са от най-гадната категория, експлоатиращи етническите предразсъдъци изцяло в полза на собственото си обогатяване, като с нищо не са допринесли досега дори за етноса, който уж представляват. Гол Хасан и гол Иван са еднакво бедни и заблудени - единия храни ДПС-айдуците, другия - БКП-айдуците.
"На всеки сложен въпрос има прост и разбираем за всички грешен отговор"
agro

Мнениеот shodan » 12.04.2013 12:11

Не показвай фингър, а се захващай. Да не мислиш, че работим за кой знае колко повече?

С тези трохи,нито ще мога да изляза под наем,нито да изляза някоя вечер с приятелката ми,нито с приятели. Ще ги давам за пътни+храна. Така или иначе имам подслон, няма да получа кой знае какво повече. Ако хляба струваше 30-40ст, а бензина 1,20 тогава по се ядваше. Ако преди години вървеше максимата да се работи за държавата и хората виждаха някаква надежда,то сега мога да потвърдя,че надежда няма. По-добре да си тренирам,чета и ще имам повече време и енергия да щъкам по чуждестранни портали за бачкане :wink: Писнало ми е да се боря с БГ мизерията, минал съм вече през ниското възнаграждение + тежък физически труд. Вече имам други намерения. Хубавото на ДЕМОКРАЦИЯТА,че всеки може да реши сам за себе си,а не като при КОМУНИЗЪМА да те издирват по улиците. Нали мразим комунизъма? :wink:
shodan

Мнениеот Markov » 12.04.2013 17:35

Shodan,
Да разбираме ли, че след толкова размисли съвсем убедено ще гласуваш за демократите а не за комунистите :)
Все пак темата е "Избори 2013"
Изображение
Аватар
Markov

Мнениеот shodan » 12.04.2013 18:07

Когато човек вижда, че няма за кого да се гласува, просто не го прави :wink: Може би протестен вот, ако бат Светльо Витков сформира няква партийка. Май имам някакви спомени,че го е направил. Поздравявам тези , които ще гласуват с http://www.youtube.com/watch?v=rUgoVcuG ... re=related :D
shodan

Мнениеот ferdy » 12.04.2013 19:27

Има партия - Глас народен, тъкмо му гледах една реклама в интернет с един петел, готин е.
ferdy

Мнениеот nadzor » 12.04.2013 19:58

Добавям само, че програмата му е от едно изречение: Подай лопатата!
nadzor

Мнениеот ferdy » 12.04.2013 21:58

Точно това ми харесва :)
ferdy

ПредишнаСледваща

Назад към Свободни теми и дискусии