Най-добрият бизнес във време на криза

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Re: Най-добрият бизнес във време на криза

Мнениеот estqwerty » 29.01.2013 14:24

нормално, да видиш какви идват :)

то сега и на млекоматите трябва да се слага фиксално устройство, предполагам и в тях няма да има далавера вече. :)
ЗА ДА ВЗЕМЕШ ТРЯБВА НЯКОЙ ДА ДАДЕ.
estqwerty

www.digdice.com - моето блогче за антенки.
estqwerty

Мнениеот agro » 31.01.2013 01:23

Далавера - какво да разбираме под това понятие? Ако това е печалба от начинание със съмнителна законност или направо кражба, както обикновено разбираме това понятие - не говорим за такъв тип бизнес. Мислех си, че говорим за бизнесначинания, напълно морални и законни от гледна точка на широката публика и обикновения данъкоплатец. Друг е въпроса, че законодателството в България е така направено, че да не може да се изпълнява буквално - после неизпълнението му се осребрява от политиците, които са го написали. Ако много ти знае устата и имаш претенции към когото не трябва - намират ти слабото място и: или млъкваш разкаян, или държавната машина набързо те размазва. Примери - колкото искате, при това някои от тях достатъчно публични.
"На всеки сложен въпрос има прост и разбираем за всички грешен отговор"
agro

Мнениеот Pyramid » 26.03.2013 13:46

Да се върнем на темата: Най-добрият бизнес по време на криза е този, който запълва ниши.
И, доколкото кризата, във висока степен, засяга покупателната способност на гражданите, с предимство очаквам да се ползват бизнеси, не толкова изпомпващи пари от тях, от инвеститорите или от държавата /ЕС -включително/ а такива, които извеждат продукти и услуги, създаващи обратни парични потоци КЪМ гражданите, КЪМ държавата и КЪМ инвеститорите.
Нещо, което е напълно възможно, рентабилно и иновативно...
И една от възможностите за което не просто съм идентифицирал, ами, прототипирал и изпитвам вече трета година. ТОЧНО ТАЗИ възможност още търси реалната си подкрепа но, ако нещата продължават както досега пасивно /от страна на кръговоте с фин.възможности/, се очертават няколко интересни аспекта:
1. /Наблюдавайки щетите, които понесе браншът на ВЕИ/ - нещата ще продължат, в кратко - и средносрочен аспект, да загрубяват за инвестиралите във ВЕЦ, ВетрЕЦ, ФЕЦ. У нас - малко повече, отколкото за самите производители на оборудване.
2. В крайна сметка, аз /движейки сам/ започнах да си настройвам връзките по оперативните програми на ЕС и, лека-полека, бавно и със скърцане, да вкарвам европейски средства в своите проекти. В рамките на няколко месеца до година, се очертава пробив и в тази целева за мен сфера /ВЕИ но, не тези, които вие знаете/ и, предвид всеобщите проблеми в бранша, се очертава разцвет. Причина - обедняване, например, и концентрация в/у достижимото със свои сили "тук и сега" за всеки българин, че и европеец.
3. Очертава се резултатът, поради предвидливост от моя и недалновидност и увличане - от страна на други хубави хора /тук и не само/ да се дели на 1. Обичам Големите числа. :)
Не се нахвърляйте в/у ми с ножове и вилици.
Проявете въображение, вземете и сол.
P.S.
И най-сладката мушмула е била зверски тръпчива преди това.
Pyramid

Мнениеот sunny_boy-2 » 26.03.2013 16:04

Братле пий си хапчетата редовно, не си добре. :D

Pyramid написа:Да се върнем на темата: Най-добрият бизнес по време на криза е този, който запълва ниши.
И, доколкото кризата, във висока степен, засяга покупателната способност на гражданите, с предимство очаквам да се ползват бизнеси, не толкова изпомпващи пари от тях, от инвеститорите или от държавата /ЕС -включително/ а такива, които извеждат продукти и услуги, създаващи обратни парични потоци КЪМ гражданите, КЪМ държавата и КЪМ инвеститорите.
Нещо, което е напълно възможно, рентабилно и иновативно...
И една от възможностите за което не просто съм идентифицирал, ами, прототипирал и изпитвам вече трета година. ТОЧНО ТАЗИ възможност още търси реалната си подкрепа но, ако нещата продължават както досега пасивно /от страна на кръговоте с фин.възможности/, се очертават няколко интересни аспекта:
1. /Наблюдавайки щетите, които понесе браншът на ВЕИ/ - нещата ще продължат, в кратко - и средносрочен аспект, да загрубяват за инвестиралите във ВЕЦ, ВетрЕЦ, ФЕЦ. У нас - малко повече, отколкото за самите производители на оборудване.
2. В крайна сметка, аз /движейки сам/ започнах да си настройвам връзките по оперативните програми на ЕС и, лека-полека, бавно и със скърцане, да вкарвам европейски средства в своите проекти. В рамките на няколко месеца до година, се очертава пробив и в тази целева за мен сфера /ВЕИ но, не тези, които вие знаете/ и, предвид всеобщите проблеми в бранша, се очертава разцвет. Причина - обедняване, например, и концентрация в/у достижимото със свои сили "тук и сега" за всеки българин, че и европеец.
3. Очертава се резултатът, поради предвидливост от моя и недалновидност и увличане - от страна на други хубави хора /тук и не само/ да се дели на 1. Обичам Големите числа. :)
sunny_boy-2

Мнениеот saraneron » 26.03.2013 22:58

Успех в начинанията с Европаричките ,там е истината, внимавай само с големите числа ,че понякога им слагат един минус отред ,а на теб......!!!
    http://BestPC.BG - Компютри, Лаптопи, Таблети, Телевизори и компоненти
saraneron

Мнениеот Pyramid » 18.04.2013 16:47

sunny_boy-2, за да коментираш нещо, трябва поне НЯКАКВА представа да имаш за него. Нищо не си видял, ала приказваш. Типично за хлапетата, от 3 до 15 години, наистина.
saraneron , благодаря за пожеланията. Само че, и ти не си разбрал/а/ нещо: Големите числа НЕ ИДВАТ от ЕС и на тях никой, ама НИКОЙ не може да "им слага отрицателен знак". Възможно е и никога да не се стигне до приблизителния предел от 10 цифри но, поне 8 са напълно достижими и то, в рамките на 3-5 години /ако не ме сгази камион, наистина :roll: Някои тук вече знаят ориентировъчно за какво иде реч и, поне засега, в личен разговор, ме подкрепят. И г-н Матеев знае също въпреки, че миналата година се въздържа. Той си е планирал ангажиментите, преди аз да потърся подкрепата му но, ако искаш, питай го какво му разказах и показах. Обективен е и вярвам, няма да почне те занася. Идвам тук и споделям гледните си точки по темите, а тази е за най-добрия бизнес в криза. Е, ако някъде и да е започнала да отстъпва, поне у нас, Н.В.Кризата още ще върлува. Защото, тя е, преди всичко, на ментално ниво, а там, ние не само сме назад от 3/4 от света, ами и маса десетилетия в страни.
Бог да ни е на помощ и Здравият Разум. :alien:
P.S.
Pyramid

Мнениеот Pyramid » 24.04.2013 21:26

Току-що /тази вечер, в 21.05/ попадам на ТОЗИ материал и се питам:
1. Това, което се случва, вече може и да не е за пръв път но, дали ще е за последен? Говоря за спиране изкупуването на зелена енергия.
2. Дали кореспондира това с нашата тема ТУК и с това, което съм споделял по-рано? Аз не се отказвам от нито ред, написан от мен но, все пак?
3. При настоящата ситуация в енергетиката, как мислите, възможни ли са допълнителни удари по бранша и дали са изчерпани всички възможни варианти за вътрешното му саморегулиране тъй, щото да излезе от зависимостта от ЕРП-та, ЕСО и т.н.?
4. Вярвате ли, че правим най-доброто от своя страна, за да генерираме своята печалба и да контролираме загубите?
5. Ако е така, защо не можем да се освободим от загрижеността си?
6. Добре ще е, ако виждаме /всеки за себе си/ приличен "нулев" или спасителен вариант, включващ пазар, продукти, стратегия и ресурс за изпълнението И. Бях сериозно предупреден и няма повече да коментирам един или друг възможни според мен ходове. "Изпих си хапчетата", чакам да подействат.
Поздрави на всички. :cyclops:
P.S.
Pyramid

Мнениеот lz1wvm » 02.05.2013 23:59

Гледам че децата играят на някакви компютърни игри.Стрелят се,гонят бандити,крият се и т.н.
Та се зачудих,защо няма такава игра с екшън в народното събрание,може малко терористично да звучи,но аз бих си поиграл,особено ако са включени всички герои от 90-та насам.Пък може и преди това,нещо като втора част.
99%RX........1%TX
lz1wvm

Мнениеот Pyramid » 03.05.2013 00:08

lz1wvm написа:Гледам че децата играят на някакви компютърни игри.Стрелят се,гонят бандити,крият се и т.н.
Та се зачудих,защо няма такава игра с екшън в народното събрание,може малко терористично да звучи,но аз бих си поиграл,особено ако са включени всички герои от 90-та насам.Пък може и преди това,нещо като втора част.
"Парламент на автоматична, по арменски" - сезон ІІ :wink:
P.S.
Pyramid

Предишна

Назад към Свободни теми и дискусии