Aвтономна система за две еднофамилни къщи.

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Re: Aвтономна система за две еднофамилни къщи.

Мнениеот lz1wvm » 24.05.2013 20:50

Ако тръбата е метална /херметична/, а в нея се плацика, да речем, керосин или дори етанол, дали няма да е малко по-безопасно? Просто питам.

И защо да е по-безопасно,щото керосина се пали при плюс 40 градуса. :bom:
99%RX........1%TX
lz1wvm

Мнениеот Cin gibi » 24.05.2013 21:56

По-безопасно от екологична гледна точка. Пък как да се запали керосинът, ако е затворен херметично?
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот lz1wvm » 24.05.2013 22:17

Cin gibi написа:По-безопасно от екологична гледна точка. Пък как да се запали керосинът, ако е затворен херметично?

Aми нали ще ходи до топлообменник или термопомпа,които трябва да са над земята(заради обслужването).А там 40 градуса и искра,не са за подценяване.
99%RX........1%TX
lz1wvm

Мнениеот Cin gibi » 24.05.2013 22:40

НадвИ ме. Признавам.
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот estqwerty » 25.05.2013 00:11

пасивни сондажи : и на мен ми е интересно какво се има в предвид.
ЗА ДА ВЗЕМЕШ ТРЯБВА НЯКОЙ ДА ДАДЕ.
estqwerty

www.digdice.com - моето блогче за антенки.
estqwerty

Мнениеот Mateev » 25.05.2013 21:41

Пасивни сондажи са тези сондажи, от които не се черпи вода, а само топлинна енергия.

Вътре в сондажа се вкарва затворен кръг от витка Ф32 или както е при мене тръба Ф75 в центъра на която има тръба Ф32. По Ф32 тръбата вътре в сондажа слиза студената вода (около 2 градуса) и после обратно се връща нагоре по Ф75 и контактувайки с периферията на тръбата, а от там и с почвата, водата се загрява до 12 градуса по Целзий.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Lupus » 25.05.2013 22:36

Mateev написа:Пасивни сондажи са тези сондажи, от които не се черпи вода, а само топлинна енергия.

Вътре в сондажа се вкарва затворен кръг от витка Ф32 или както е при мене тръба Ф75 в центъра на която има тръба Ф32. По Ф32 тръбата вътре в сондажа слиза студената вода (около 2 градуса) и после обратно се връща нагоре по Ф75 и контактувайки с периферията на тръбата, а от там и с почвата, водата се загрява до 12 градуса по Целзий.

Тук се говори за два градуса. В тази или друга тема срещнах нещо за спукани тръби. Това непрекъснато преминаване през особената точка на водата не води ли до разни опасности?
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот Cin gibi » 25.05.2013 23:55

Опасности като какви, например? От разрушаване на хидравликата? Или от изменения на молекулярно ниво, които да направят водата ... например, вредна, при пиене? Т.нар. "мъртва" вода? Аз, например, бих се притеснявал от проникване в подпочвените води на потенциално използвани заместители на водата от вида на антифризите, както предложи г-н Матеев. Във всеки случай, те са къде по-опасни от всякаква вода, така мисля.
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот agro » 26.05.2013 08:09

http://www.coolerado.com
До 90% по-малко енергия за охлаждане - къде е уловката, ако има такава?
"На всеки сложен въпрос има прост и разбираем за всички грешен отговор"
agro

Мнениеот Lupus » 26.05.2013 08:25

Cin gibi написа:Опасности като какви, например? От разрушаване на хидравликата? Или от изменения на молекулярно ниво, които да направят водата ... например, вредна, при пиене? Т.нар. "мъртва" вода? Аз, например, бих се притеснявал от проникване в подпочвените води на потенциално използвани заместители на водата от вида на антифризите, както предложи г-н Матеев. Във всеки случай, те са къде по-опасни от всякаква вода, така мисля.

За да разбереш какви са опасностите, ако не ти се чете направи следния прост експеримент:
Напълни до горе една стъклена бутилка с вода, затвори я здраво и я сложи във фризера. След два-три часа отвори фризера и виж резултата. :D
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

Мнениеот agro » 26.05.2013 08:45

http://www.youtube.com/watch?v=_VGKOkYlahc
Години наред съм гледал водоизпарителните охладители в животновъдните ферми и нито веднъж не съм се замислил върху такова приложение, а е било пред очите ми.
"На всеки сложен въпрос има прост и разбираем за всички грешен отговор"
agro

Мнениеот Cin gibi » 26.05.2013 10:46

Lupus написа:
Cin gibi написа:Опасности като какви, например? От разрушаване на хидравликата? Или от изменения на молекулярно ниво, които да направят водата ... например, вредна, при пиене? Т.нар. "мъртва" вода? Аз, например, бих се притеснявал от проникване в подпочвените води на потенциално използвани заместители на водата от вида на антифризите, както предложи г-н Матеев. Във всеки случай, те са къде по-опасни от всякаква вода, така мисля.

За да разбереш какви са опасностите, ако не ти се чете направи следния прост експеримент:
Напълни до горе една стъклена бутилка с вода, затвори я здраво и я сложи във фризера. След два-три часа отвори фризера и виж резултата. :D

Чакай сега. За замръзване говориш ти. Когато аз ...намекнах? за протичане на студоносителя /вода или пропиленгликол?/ имах предвид, ако е просто сондаж и течността не е в херметична тръба, а "просто налята". Всякакъв може да съм, ама не бих допуснал вода да ми замръзне в тръба за топлообмен. Споко. Освен това, /който не се страхува от корозия/ вместо вода, юрка по тръбите СОЛЕНА вода, а там, температурата на замръзване се понижава.
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот lz1wvm » 26.05.2013 12:16

г-н Матеев разви една прекрасна тема,и добре систематизирана,и интересна за четиво и по-нататъшно развитие.
Но откакто Cin gibi(Пирамидата) се включи,нещата се объркаха.
БраТчет,ще ме извиняваш за разкритието ама поне дай нещо от себе си,напиши нещо полезно,за да го четат хората.Ако ти е интересен форума,не виждам смисъл да си сменяш *позивната*.
99%RX........1%TX
lz1wvm

Мнениеот Lupus » 26.05.2013 12:49

lz1wvm написа:......
Но откакто Cin gibi(Пирамидата) се включи,нещата се объркаха.
БраТчет,ще ме извиняваш за разкритието ама поне дай нещо от себе си,напиши нещо полезно,за да го четат хората.Ако ти е интересен форума,не виждам смисъл да си сменяш *позивната*.

Другата позивна му я баннаха, сега гледам че и тази е подкарал натам.
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

Мнениеот Cin gibi » 26.05.2013 15:44

Добре бе, какво искате, най-сетне? Което споделям, е съвършено доброжелателно и уместно. Аз съм бил "подкарал натам" темата. Глупости. Да ви кандардисвам нещо? Да ви продавам нещо? Да ви натискам/спирам/ продажби, покупки, разни такива? Научил съм си урока, баста.
И точно на теб, Велико, да ми правиш изречения от вида "бъди поне малко мъж", ама хич, не ти отива. Не вярвах, че ще го кажа, ама тук имало и доста по-терсене персони от мен. Оправяйте се, проблемът е ваш.
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

ПредишнаСледваща

Назад към Свободни теми и дискусии