Ако тръбата е метална /херметична/, а в нея се плацика, да речем, керосин или дори етанол, дали няма да е малко по-безопасно? Просто питам.
И защо да е по-безопасно,щото керосина се пали при плюс 40 градуса.

Ако тръбата е метална /херметична/, а в нея се плацика, да речем, керосин или дори етанол, дали няма да е малко по-безопасно? Просто питам.
Cin gibi написа:По-безопасно от екологична гледна точка. Пък как да се запали керосинът, ако е затворен херметично?
Mateev написа:Пасивни сондажи са тези сондажи, от които не се черпи вода, а само топлинна енергия.
Вътре в сондажа се вкарва затворен кръг от витка Ф32 или както е при мене тръба Ф75 в центъра на която има тръба Ф32. По Ф32 тръбата вътре в сондажа слиза студената вода (около 2 градуса) и после обратно се връща нагоре по Ф75 и контактувайки с периферията на тръбата, а от там и с почвата, водата се загрява до 12 градуса по Целзий.
Cin gibi написа:Опасности като какви, например? От разрушаване на хидравликата? Или от изменения на молекулярно ниво, които да направят водата ... например, вредна, при пиене? Т.нар. "мъртва" вода? Аз, например, бих се притеснявал от проникване в подпочвените води на потенциално използвани заместители на водата от вида на антифризите, както предложи г-н Матеев. Във всеки случай, те са къде по-опасни от всякаква вода, така мисля.
Lupus написа:Cin gibi написа:Опасности като какви, например? От разрушаване на хидравликата? Или от изменения на молекулярно ниво, които да направят водата ... например, вредна, при пиене? Т.нар. "мъртва" вода? Аз, например, бих се притеснявал от проникване в подпочвените води на потенциално използвани заместители на водата от вида на антифризите, както предложи г-н Матеев. Във всеки случай, те са къде по-опасни от всякаква вода, така мисля.
За да разбереш какви са опасностите, ако не ти се чете направи следния прост експеримент:
Напълни до горе една стъклена бутилка с вода, затвори я здраво и я сложи във фризера. След два-три часа отвори фризера и виж резултата.
lz1wvm написа:......
Но откакто Cin gibi(Пирамидата) се включи,нещата се объркаха.
БраТчет,ще ме извиняваш за разкритието ама поне дай нещо от себе си,напиши нещо полезно,за да го четат хората.Ако ти е интересен форума,не виждам смисъл да си сменяш *позивната*.
Назад към Свободни теми и дискусии
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта