ferdy написа:energy11 написа:OK, пращаме ги, благодарим за което! Но какво да правим след 01.08 - преразглеждане на условията до тогава едва ли ще има. Едно такова изпратено писмо ос наша страна едва ли би било пречка за ЕВН да изключват централи при неподписани договори (ако са решили да го правят)
Прав си, няма да им попречи, не можете да си позволите да не подписвате, има реален риск да започнат да изключват, имайте предвид, че само чакат повод за това. Засега имаме някакъв вид съгласие от тях, че няма да закачат малки централи. Засега, но не знаем докога.[/quoteМалинке те на това разчитат страха ;ако пък разчитатае на милост забравете няма човешко лице там .Колеги ето и последната ми кореспонденция с "белите призраци" и ви призовавам за повечко смелост ..............
Благодаря ви за бързия отговор относно договор за достъп до електроразпределителната мрежа. Във връзка с това, че общите условия са одобрени от ДКЕВР и с цел не допускане неравноправно третиране на производителите на електрическа енергия от възобновяеми източници искам да споделя с вас че като цяло идеята е добра, но тогавашният състав на ДКЕВР меко казано не е подходил от гледна точка на това както писахте вие да се случи. Поради което самият състав е убеден в некомпетентността си и подаде оставка. Тези общи условия на ДКЕВР с решение №ОУ-8 от 20.05.2013г. в момента се обжалват и ние производителите от ВЕИ мислим че сегашния състав на ДКЕВР ще преразгледа одобрените общи условия и те ще бъдат променени. По повод на това че общите условия са били подложени на предварително обществено обсъждане понеже следя как се развиват подобен тип обсъждания, че още там бяха издигнати тези въпроси от колегите от ВЕИ асоциациите, но предишният състав на ДКЕВР не поиска да отчете тези проблеми, най-вероятно това решение ще бъде разгледано повторно и ще има промени, а що се отнася до това че общите условия според вас са законосъобразни искам да кажа че не съм много съгласен с вас и това ще го видим във времето. По на долу в писмото вие ме уведомявате че моите предложенията ще бъдат взети в предвид за в бъдеще, за което искам да ви поздравя и да изкажа мнението си че ако наистина има дебат с ВЕИ производителите както изслушването им според мен ще има по добри и коректни отношения. По повод на това че за централи с инсталирана мощност на 30 kw законодателя е предвидил не само прилагане на общите условия, а и сключване на договор при тези общи условия, искам да споделя че първо нека да бъдат преразгледани тези общи условия, а пък тогава договора за достъп, който все пак трябва да бъде различен от "заповед за достъп". По отношение че приемате в т.3.2 да отпадне думата безусловно искам да кажа, че едни такива взаимни обсъждания биха намалили проблемите и гафовете в ВЕИ сектора по принцип, което ще се отрази за в бъдеще добре. Във връзка с това което сте написали, че наличието на сключен договор за достъп е задължително условие за продажба на електрическа енергия (чл. 84, ал. 3 от ЗЕ) искам да подчертая че въпросният член е в противоречие с две европейски директиви, така че не го смятайте за миродавно. По повод че ме каните да оформим нашите взаимоотношения по ползване на електроразпределителната мрежа със сключване на договор ще ви кажа, че договор ще разпиша без проблем, когато той удоволетворява както вас така и мен като страна по този договор.