Колеги, чух че ДКЕВР най-сетне са взели решение мощността на централата да се определя съобразно номиналната мощност на инверторите, а не според пиковата на панелите.
Вярно ли е? Някой има ли решението?
Cin gibi написа:Необясними да са причините за някой първолак, ама вие, врели и кипели в бранша - хора, които не са от вчера и за ден или два, да говорите за необясними причини - извинявам се - ми звучи нелепо. Причината е ясна: Цели се и се осъществява натиск върху бранша, нечии сметки не излизат и натискат уязвимите звена. Един от методите е, както казват руснаците, волокитата. Тук "забравено в някакво чекмедже", там- "случайно сгрешено"...И, докато отлагат едно, промъкват и материализират друго... Изтрезнявайте, хора. Пренасочвайте се, хванете нещо с по-висока възвръщаемост, спасявайте си ресурсите, за да можете, когато свърши данданията, да сте полезни първо на себе си. Слънце ще свети и след поредното политическо недоразумение.
Cin gibi написа:Труден въпрос съм поставил, явно.
Друже,ferdy написа:На мен не ми е труден, ще ти отговоря аз, Дон Пешо предполагам ще се съгласи с отговора.
Този форум и асоциацията съществуват само и единствено, защото са съставени от хора с еднакви виждания, с подобни намерения и с желание да работят. Общата цел на всички е постигане на енергийна независимост, получаване на по-евтина енергия, екологично чиста и развитие на страната ни по най-добрите примери от Европа. И това според болшинството ще се постигне чрез много на брой малки централи, достъпни за всеки и като инвестиция и като възможност за осъществяване в нормативната рамка.
Кой на теб ти каза, че инсталираните мощности са далеч над местното потребление? Да завлечем някой в блатото? Идиотски размисли.
И последно: да, очакваме някой да се юрне да изпълнява нашите желания, защото хората, от които зависи това ние ги пращаме на работа и докато всички не осъзнаят този елементарен факт ще продължаваме да разсъждаваме, както теб, като поредната овца в стадото.
alabala963 написа:Ей, не се научихте на обноски!
Щом не ти пише на личната страница - не го закачай. Да си пише, лошо няма. Не може всеки, на който не му харесвате писаниците, да го убивате с лава от негативизъм. Нека си пише, като не ви харесва - не го четете. На някои може пък да му харесва, защо де не уважим неговото мнение, макар й различно от нашето. Не е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да отговаряте на пост, който не ви засяга лично. Просто си го пропуснете покрай ушите и си четете и обсъждайте това, което ви е необходимо и интересно.
И аз не си мисля, че на всички им харесва да четат моите постинги (простотии), но си пиша, с намерението да не ми скачате с бутонките напред.
Та ... стига съм се занимавал с Cin Gibi.
Да се замислим за понеделник 2.12.13 г.
Да си подготвим нужните свирки, плакати, табелки и др. подходящи материали, с които да ни забележат. При предишните протести активно участваха представители на малките централки. Големите се снишиха и бяха пас. Може би сега ще е обратното.
ПП: Е няма такава държава дето протестират срещу разхлабването на фискалния колан (Пл. Орешарски). Няма и такава дето протестират инвеститорите и работодателите, а не работниците (Аз).
Назад към Нормативни документи
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта