saraneron написа:ПРИЯТЕЛСКИ СЪВЕТ!Ако не продаваш на монополиста излишната енергия а ти не искаш да продаваш,се губи смисълът ОТ тази гимнастика!Интересно, защо не ти се казва в прав текст от специалистите?Просто не е етично да се остави човекът да се набълбука!Товарът ти въобще не е подходящ за реализация на тази идея...
Правим това което правим ако кажат Да.saraneron написа:Крайно време е да се разбере ,че всичко което идва като заповеди от Европа са 90% несъвместими с БГ действителността и рано или късно се започва с законодателното нагаждане ,което изиграва лоша шега на много инвеститорски проекти!Царя дава ама падаря ,не!За централата ,хубово, ама ще се ползва не повече от 20 % в реялно време от мощността и! Дори и 50% да допуснем ,че ще се ползва срокът и за изплащане ще надхвърли 20 години.Ако това е целта да се прави,отделно проблемите по решаване на въпросът с отчитането и консумацията на енергията ,което е в динамичен режим !Нямам претенции ,че съм на ти с този проблем, но на практика досега не съм срещал работещо решение на този казус!Със сигурност има но как е решен ,аз незная а отделно и каква му е цената?Ако трябват специални електромери и монополиста каже НЕ!,КАКВО ПРАВИМ?
saraneron написа:...За централата ,хубово, ама ще се ползва не повече от 20 % в реялно време от мощността и! Дори и 50% да допуснем ,че ще се ползва срокът и за изплащане ще надхвърли 20 години...
saraneron написа:...отделно проблемите по решаване на въпросът с отчитането и консумацията на енергията ,което е в динамичен режим !..
vice77 написа:...Става въпрос за малка къща с автосервиз,като ме интересуват 2 варианта-за мощност от 3kw/h и втори вариант 6kw/h ,като тока ще се консумира на момента и няма да е в излишък никога.От колко,до колко часа е възможна работата при такова натоварване при 100% КПД?...
bubolinka1 написа: Никой не му даде такъв съвет- чак се чудя защо ?
vice77 написа: нито да узаконявам проекти(не свързан към мрежата за да не съм централа),а да съм напълно независим от енергото
Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта