становище евн

Проблеми при присъединяването и узаконяването на централи, използващи енергията на Възобновяемите Енергийни Източници.

Модератори: Mateev, Admin

Re: становище евн

Мнениеот venkap » 04.03.2013 19:57

Промяна на цените, как ли ще се отразят на електроразпределителните дружества?

ЧЕЗ_показатели_стари цени.jpg
ЧЕЗ_показатели_стари цени.jpg (173.42 KiB) Прегледано 18962 пъти

Явно съм се приближил до действителността.
venkap

Мнениеот bubolinka1 » 04.07.2013 23:14

Подушвам, че разиграването с чл. 24 ал 1 от ЗЕВИ е познато на фирмите, но аз нямам такъв опит за различното интерпретиране. Дали можем да "разиграем" този реален казус за още нещо, което не съм се сетила, за да бъде използвано ?
Започва да става много "солено" за мен, да не го "пресолим..." :)

П.С. Да спомена, че по Закона за защита на конкуренцията, комисията налага глоби/ ако не се сключи споразумение/, от шест цифрени числа. Това са големи суми за нас, но с по-малки, не би се гарантирало уравновесяване на пазара. Подобно на Давид и Голиат, фирмата е създадена с капитал 2лв.. и още не си е купила имуществото, за да работи. Да не си монополист в тази държава...всички се целят по тебе, живи да ги оплаче човек. Жално ми е за тях..Но още е рано за това..Държавата с удоволствие " би ги ожулила". А те "жулят " нас.
Прикачени файлове
ДО ДКЕВР възражение срещу становище.doc
ВЪЗРАЖЕНИЕ СРЕЩУ СТАНОВИЩЕ ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ
(51 KiB) 1201 пъти
РАБОТЯ БЪРЗО, КАЧЕСТВЕНО и ЕВТИНО. На промоция са само две от ТРИте.
bubolinka1

Мнениеот bubolinka1 » 08.08.2013 14:03

Днес разбрах неофициално от "високото място", за моите покривни 5квП, че с оборване на становището нямам шансове за второто предложение на чл. 24 т.1 от ЗЕВИ, защото условията трябва да се спазват дори да смятам, че нямат връзка различните проекти/ този на ФтЕЦ, строежа и вече присъединената сграда/ . Енергията от тия "източници" е "скъпа" и какво ще стане ако ВСЕКИ започне да си слага по покрива "такива работи" и да "печели"...Почувствах се като някоя, която си вре главата дето не и е работа, за да взема от непозволеното. И всеки започне да си строи сгради, под предлог, че иска да си монтира инсталации на покрива.... Репликирах на "господина", че ако сградите се строят заради инсталациите на покрива- МНОГО СКЪПИ СТОЙКИТЕ ще станат? Каква е печалбата от 5квП, та да се заикрава човек със строежи заради покривите ? :roll: Понеже чл. 24 т.1 ЗЕВИ сочи "или върху принадлежащи към тях недвижими имоти"- както е моят случай. Тогава човека / решаващият/, каза, че не бил юрист... :lol: :shock: :o :? :cry: за да прецени как си принадлежат и кои са недвижимите към тях, а структурата в която работи и решава " такива въпроси"...е точно правен спор??!!, който след това би се разглеждал пред Върховния административен съд..Тази институция има правосубектност равна на Апелативен съд. Как е организирана тая държава ? Кой работи в нея? Позовавайки се на чл. 24 т. 1 предложение второ от ЗЕВИ, бях принудена да чуя "ВСЕКИ" ако започне така да прави...къде ще му излезе края.
Много съжалявам, че ги няма мотивите на комисията по енергетика от 41-во народно събрание за внасяне на изменение в ЗЕВИ публикувано през 2012г. Практика няма никаква пред ВАС по този текст, а не виждам и в ДКЕВР да има.. Има някаква в КЗК... АКо някой може да помогне да си набавя мотивите на комисията по енергетика за изменението на ЗЕВИ през 2012г/ защото в Парламента са прескочили обсъждането на чл. 24 ЗЕВИ- само са го приели/, ЩЕ СЪМ МУ МНОГО БЛАГОДАРЕН...
Смятам, че прокарвам път за покривни 5квП, който след това ще се погрижа да използват хората посещаваши форума, защото ще публикуваме окончателните решения и пътя до тях с аргументите по становищата и документите. Търсенето на правото ще продължи евентуално чрез европейското право, пред Европейският съд.... защото С тези глупаци ще се издигам вероятно. Идеите за изоставяне на въглеродната епоха не са български и се налагат със сила на родната РБ. Заради някакви си покривни 5квП, които на мен не ми пукат, пък на тях още повече, ще си намираме работа, ще изкараме някой лев от хонорарите , ще утвърждаваме себе си и ще се чувстваме доволни, че сме се сборили с някой си..и сме му надвили.. Пък хората да се ползват от постигнатото на готово..Преди време заради едно пловдивско акцизно БМВ внесено през 2007г, след осъждане на РБ в Брюксел, правителството реши, че ще премахне повторното заплащане на акциз в РБ за стоки внесени от ЕС. За пловдивското БМВ-то никой не разбра, но за "доброволното" решение на правителството да премахне акциза и да въведе еко таксата- всеки. Уж щеше да компенсира акциза.

П.С. Съжалявам, че не мога да посоча подробности за длъжностите и държавното учреждение..Но сега съм в позиция да чакам официален отговор../ от същите/..
bubolinka1

Мнениеот bubolinka1 » 28.01.2014 11:03

Някой може ли да даде идея, какъв да бъде подхода, когато ДКЕВР не отговаря на жалбата ми 7 месеца ?
Имам входирани 3 напомнителни и по справка резолюцията по тях е "незабавно да бъде разгледана" ..Но не е.

Справка в деловодството сочи, че по преписката не е водена никаква кореспонденция от служителите. Входирани са само моите становища и напомнителните.

Споделих с "един" дето му е разпределена преписката за решаване / и му забравих името/, че дори отрицателен и непълен отговор ми върши работа, защото не се прегражда пътя на процеса. А пред съдиите ще си развия тезите и те ще ме разберат. Оказа се, че човека е инженерин. ВСе едно му казах, какво не трябва да прави, та да прави него.
bubolinka1

Мнениеот Joro762 » 28.01.2014 12:08

bubolinka1 написа:Някой може ли да даде идея, какъв да бъде подхода, когато ДКЕВР не отговаря на жалбата ми 7 месеца ?
Имам входирани 3 напомнителни и по справка резолюцията по тях е "незабавно да бъде разгледана" ..Но не е.

Справка в деловодството сочи, че по преписката не е водена никаква кореспонденция от служителите. Входирани са само моите становища и напомнителните.

Споделих с "един" дето му е разпределена преписката за решаване / и му забравих името/, че дори отрицателен и непълен отговор ми върши работа, защото не се прегражда пътя на процеса. А пред съдиите ще си развия тезите и те ще ме разберат. Оказа се, че човека е инженерин. ВСе едно му казах, какво не трябва да прави, та да прави него.
Буболинка отговарям ти веднага :ДКЕВР са хората на ЕРП така че не се учудвай какво се случва там.Много си се замотала с тях .Сега отиваш и входираш нова жалба в ДКЕВР и чакаш пак без да ги плашиш много много.Чакаш 2 месеца без 3 дни и пускаш дело във ВАС за задължаване на произнасяне срещу мълчалив отказ се казва процедурата и те ги задължават да се произнесат след като се произнесат не както трябва ново дело срещу решението им бавно и славно ако го беше спазила сега щеше да си до дело-)))Така е в БГ гадост .Но най доброто за теб е КЗК там ако ги ощипеш ЕРП боли много .Дано съм ти помогнал......добавям погледни за справка раздел публикации в пресата-))
Joro762

Мнениеот Vandal » 28.01.2014 12:52

Буболинка,
Съжалявам да чуя това. Седем месеца си е доста дълъг период.
На моята жалба най-накрая отговориха (след точно 5 месеца) със становище и указания към ЕВН които са задължителни.
Притеснявай ги непрекъснато. След тези чести смени на комисари, в комисията в момента е малка анархия.
Аватар
Vandal

Мнениеот bubolinka1 » 28.01.2014 15:20

Ако пусна нова жалба пред ДКЕВР , тя ще е по изтекъл срок на становище и ще ми откажат поради "липса на материален интерес". Никой не обжалва становище с изтекъл срок.

П.С. Много сте начетени, такова задължение за произнасяне срещу недопустимо съобразно задълженията си мълчалив отказ на Държ. орган, е определение №255 от 24.02.1993г. по гр.д.№569/93г на ВАС. Тия са хляб за адвокатите...има една отговорност по чл. 1 от ЗОДОВ, ама за нея по нататък.
bubolinka1

Мнениеот Joro762 » 28.01.2014 17:17

bubolinka1 написа:Ако пусна нова жалба пред ДКЕВР , тя ще е по изтекъл срок на становище и ще ми откажат поради "липса на материален интерес". Никой не обжалва становище с изтекъл срок.

П.С. Много сте начетени, такова задължение за произнасяне срещу недопустимо съобразно задълженията си мълчалив отказ на Държ. орган, е определение №255 от 24.02.1993г. по гр.д.№569/93г на ВАС. Тия са хляб за адвокатите...има една отговорност по чл. 1 от ЗОДОВ, ама за нея по нататък.
Това е подобен казус и на моя ако ме лъжат адвокатките (а те са дота добри)значи и аз теб лъжа.По същата схема на колегата във ВАС му поеха нещата пък не знам ако се произнесат във ВАС в наша полза със сигурност ще ти пиша какво е станало да действаш -)))
Joro762

Мнениеот ferdy » 28.01.2014 22:16

Ще ти кажа един изпитан метод: установяваш на кой е резюлирана жалбата ти, намираш му телефона (понякога е трудно, но с повече въртене на вътрешните телефони най-накрая ще стигнеш до него), след това започваш да му звъниш всяка сутрин точно в 9,01 ч. и да го питаш кога ще е готов. След като ти каже да му звъннеш след месец, седмица или койзнаекога, ти благодариш с най-милият си глас и на другата сутрин отново звъниш. На третият ден ще си гризе бюрото и ще иска да се отърве от теб. Не се притеснявай за това,че с действията си ще докараш лош резултат в отговора, не смеят.
ferdy

Мнениеот Mateev » 28.01.2014 22:20

Даааа, аз също съм си извадил този извод за живота и бизнеса като цяло, а именно:

НАХАЛНИТЕ ПОСТИГАТ ПО-ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ, защото другите искат да се оттърват от тях.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот bubolinka1 » 29.01.2014 05:19

Телефона го намерих отдавна и разговярх. Лъже че искал становище от ЕВН, защото установил елементи на неискреност. Няма такова движение в деловодството. След около 2 мес пак го чух същия. Той е от тия типове, дето
като му кажеш "Добър ден, " отговаря"
"хайде сега да видим и да поразсъждаваме, дали наистина е добър и за кого? ". Питам го "Електро дирекцията ли е,, и той вика" Може да се каже". В такъв стил вървят разговорите. Смятам, че едно дисциплинарно производство за бавежа ще му свърши повече подходяща работа от жалбите пред съдилищата..Но спазвахме учтивия тон, не сме го нарушавали.. Да не спамя повече...Имам и други покриви, за други становища ще се пробвам, които покриви нямат спецификата на въпросния, свързан с вида на сградата, но от този няма да се отказвам, защото всичко е направено, а ЕВН не успяха да ми попречат в становището за първите 5 квП. /Те ще са няколко по 5 квП на един покрив, като са абсолютно независими, съществуват отделно. Само собственика на капитала е общ, но дружествата не са свързани , не контактуват помежду си. /, освен визуално, използват едно и също слънце.
bubolinka1

Мнениеот Joro762 » 29.01.2014 11:17

ferdy написа:Ще ти кажа един изпитан метод: установяваш на кой е резюлирана жалбата ти, намираш му телефона (понякога е трудно, но с повече въртене на вътрешните телефони най-накрая ще стигнеш до него), след това започваш да му звъниш всяка сутрин точно в 9,01 ч. и да го питаш кога ще е готов. След като ти каже да му звъннеш след месец, седмица или койзнаекога, ти благодариш с най-милият си глас и на другата сутрин отново звъниш. На третият ден ще си гризе бюрото и ще иска да се отърве от теб. Не се притеснявай за това,че с действията си ще докараш лош резултат в отговора, не смеят.

Ха ха ха -)))Малинке ако е един мазник Баросов просто тази тактика не става така или иначе по цял ден няма какво да прави и ако имаш много време за губене ти звънкай му да му разнообразяваш дена няма да има против той-)))А толкова е мазен и опитен че гледаш как те работи и пак не може да те ядоса-)))))Накрая ми вика аз прехвълих топката у полето на шефката ми от 30 години вика съм в системата такъв като теб не съм видял.А аз го питам кой те трая толкова бе Баросов ти за 5 стотинки работа не вършиш -))После попитах прокуратурата и ДАНС да провери човека точно как се казва Баросов или "Барозо" та прехвърли топката като са го попитали-)))
Joro762

Мнениеот bubolinka1 » 29.01.2014 11:43

Ами по памет, точно Баросов се казваше/ че му бях забравил името/. Благодаря, разбрах, зная какво да правя. Щом успя да му оцелиш името само по моето бедно описание, е "сготвен".
bubolinka1

Мнениеот Joro762 » 29.01.2014 14:06

bubolinka1 написа:Ами по памет, точно Баросов се казваше/ че му бях забравил името/. Благодаря, разбрах, зная какво да правя. Щом успя да му оцелиш името само по моето бедно описание, е "сготвен".

Като го натиснете яко Баросовия ще прехвърли топката на Близнашка мисля се казваше там нивото е друго вече тя не е мазна но пък е нагла до съвършенство!!С тази женица имах честа един път да разговарям и не си и помислям да завтарям -))))И накрая във ВАС-)))
Joro762

Мнениеот bubolinka1 » 05.03.2014 15:41

Аз да отговоря, че договора за присъединяване на покривна ФтЕЦ до 30квП беше присъединена миналата седмица РЕАЛНО, а днес или утре ще подам заявление за изкупуване/ и други съпътстващи документи/.
bubolinka1

ПредишнаСледваща

Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ