KD Solar написа:Mateev написа:Моите клиенти ме пишат мене за Електроинженер, нищо че съм отдалечен.
Какво означава "Пишат"?
И къде го "Пишат"?
Първото място, където могат да те напишат, че си Електроинженер е в Дипломата за завършено образование, за което се учи 4 + 2(за магистър).
Вярно, че в БГ дипломата често не означава нищо, но понякога не е така.
А за проектантите - те ( вкл. и аз) са най-псуваните хора на обекта, защото (както често се получава при фотоволтаичните системи) проектират нещо, което не са го пипнали. Да не говорим, че често проектантите по различните части не са се виждали и не са пили заедно дори и по едно кафе. И всеки си проектира за него си, а изпълнителя накрая го "ЯДЕ".
В закона нищо не пише, но дипломите ми покриват целия обхват от знания, за които биха могли да се заядат:
1. Средно образование - Ел. мрежи, централи и подстанции - специализация Ядрени електроцентрали
2. Висшо образование 1 - Електронна техника и автоматизация на производството
3. Аспирантура - незавършена - Електрически машини и апарати - Линейни стъпкови двигатели
4. Второ висше - Финанси и търговия на международните валуни пазари
Ха-ха - къде ще ме барнат, ако тръгнат да търсят някаква компетенция.........
Не че това съм го научил в училище. Научил съм го защото ми е било интересно и съм се блъскал по въпроса. Научил съм това и още много друго. В съвременния живот обаче не са важни знанията и опита, а хартийките с печати, които притежаваш. Е аз поимвам някоя друга хартийка.......
Иначе за да те признаят ЕРП-тата като отговорен персонал, изискват в дипломата ти да пише ЕЛЕКТРОИНЖЕНЕР. Ами в моята диплома точно това пише, така че нямаше никакъв проблем моите клиенти да ме обявят за лице за контакт, поддръжка и оперативен персонал, и да приложат копие от моята диплома.