Колега много си прав .Само да те питам в кой точно от ДКЕВР търсиш профисионално и отговорно отношение , у Баросовия ли ?sunny_boy-2 написа:Не създавайте излишно паника. Има ли някой от вас които смята, че е нормално, професионално и отговорно да се изисква такъв род информация ( която е публично достъпна) по този начин, а именно с публикуване на някакво съобщение на сайта????? Нима ние сме задължени да следим сайта на "независимата" дкевр и не отговаряйки на това съобщение е някакъв вид нарушение??? Ако всеки един от нас сложи по едно съобщение на сайта си дали дкевр ще ги следи всичките, не ми се вярва. Ако имат нужда от информация нека да я поискат по надлежния път, но отново казвам, че според мен искат точно определена информация, която да им е удобна да направят изгодно за тях заключение.
ДКЕВР счита, че регламентираната в ЗЕВИ схема, при която е налице задължение за изкупуване от страна на НЕК на произведената от ВИ електрическа енергия по завишени преференциални цени, като в същото време на производителите от ВИ са гарантирани дългосрочни договори и прекомерна възвръщаемост на инвестициите...
Ако разгледат моите отчети трябва да вдигнат изкупните цениferdy написа:Мите, както виждаш не създавам паника, обяснявам, че ще питам ДКЕВР дали съобщението е поставено с цел всички да си дадат отчетите, не само тези, на които са ги поискали и после ще пишем да кажем какъв е отговора (ако има такъв, разбира се). Ако получаваш бюлетините, в един от последните обясних защо се искат отчетите доста нашироко. В наша полза е да се представят повече отчети, за да видят от комисията, че нямаме свръхпечалба в нашия сегмент и че инвестиционните и експлоатационните разходи са ни по-високи от заложените в решенията на комисията от години насам.
Joro762 написа:Ако разгледат моите отчети трябва да вдигнат изкупните цениferdy написа:Мите, както виждаш не създавам паника, обяснявам, че ще питам ДКЕВР дали съобщението е поставено с цел всички да си дадат отчетите, не само тези, на които са ги поискали и после ще пишем да кажем какъв е отговора (ако има такъв, разбира се). Ако получаваш бюлетините, в един от последните обясних защо се искат отчетите доста нашироко. В наша полза е да се представят повече отчети, за да видят от комисията, че нямаме свръхпечалба в нашия сегмент и че инвестиционните и експлоатационните разходи са ни по-високи от заложените в решенията на комисията от години насам.
Те сега нали на змесечие ще актуализират .Малко им е на година да ни цмокат кръвчицата та на тримесечие .....petyostoev написа:И аз получих писмо и съм им изпратил документите .Те като са си наумили едва ли ще се съобразят с нашите отчети.Кога ще ги обобщят,кога ще ги анализират и пресметнат отново? Имат само един два дена.Виж ако бяха я искали тази информация преди месец,месец и нещо от всички фирми щеше да изглежда доста по сериозно.Освен ако не удължат срока.А дано ама надали.
sunny_boy-2 написа:Хитри са обаче, знаят от кои централи да искат отчети - такива, който са на печалба и такива със субсидии от 80% от ЕС и ще си направят заключение, че има свръхвъзвръщаемост, нещо подобно на оная "новина" по медиите, че виждаш ли имало централи, които работели по 32 часа в денонощие.
Такава им е идеята на шушляците !!Някъде видях че глобите са от 5до 50 хилки ,тези хора не познават парите ,те 2 лева извън държавнана ясла не са изкарали ,как да ги познават -) пращай в единия случай губиш 2,50 лв - писмо и 20 листа хартия ,другия да ти сложат глоба ,не че няма да е бутнеш в съда ама що да се занимаваш с хора които така или иначе цял ден нищо не правят ,та с теб да си разнообразяват деня -)))ivo4007 написа:Мой колега от Казанлък с покривна централа на покрив до 30 киловата е получил искане от ДКВЕР за този отчет още миналата седмица. Аз не съм получавал. И двете централи са еднакви -визирам дати на присъединяване и изкупна цена. Дали наистина има значение печалбата на фирмата? Моята е с кредит като вноската не стига да се покрие от прихода, а при него кредит няма, а е ползвал собствени средства за инвестицията. Очевадно е че аз съм на загуба засега а той на печалба. Дали наистина не искат избирателно такива отчети? Аз сега длъжен ли съм да пращам? Ще има ли някаква глоба ако не пратя?
Назад към Нормативни документи
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта