Lupus написа:Аз искам оферта за уред за измерване на моментния капацитет на акумулаторни батерии с точност +/-5%. Цената не бива да надвишава 10% от цената на батерията.
Тоест, от куплиран към батерията уред. Батериите, така или иначе, ще се подменят, а самият уред няма да е евтин та, защо да се дооскъпява всичко? Само чипът запомня, какво му е "нялято" и на кой зарядна станцзия -с всички идентифициращи атрибути - и-тогово. А сверката на електромерите на зарядната станция и автомобила може да става даже по безжичен път, още на влизане в обхвата на рутера - примерно, целиш пътуване от т.А до т.Б, на мин цена - електромерът в колата казва на стационалния, колко kWh ще очакваш и, ако си с абонаментна карта, плащаш единствено евентуалната горница. Ако ли търсиш пристигане с макс.запас от ход след това, зарядната и търговска стратегия автоматично се пригажда, и ти предлагат надрусана до пръсване батерия...Е, или нещо от вида. А като стана дума за спомняне, не ми излиза от акъла "великото постижение" на Мони Паси, с което той самия вече преди години се хвалеше, че го били постигнали, за унификацията на зарядните на ВСИЧКИ мобилни телефони. Някак още не мога да го видя това чудо, а уж "В тази война надвихме Китай".Lupus написа:Напълно си прав, но ще минат години, докато човечеството узрее за тази идея. Най трудно ще е стандартизирането на акумулаторите и присъединителните устройства за колите. Помниш ли сагата със CD-тата и системите за запис?
А меренето на изразходваната енергия е най-добре да става от вграден уред в батерията. Колкото си изразходвал - плащаш и ти сменят батерията със заредена.
Само чипът запомня, какво му е "нялято" и на кой зарядна станцзия -с всички идентифициращи атрибути - и-тогово.
lz1wvm написа:Само чипът запомня, какво му е "нялято" и на кой зарядна станцзия -с всички идентифициращи атрибути - и-тогово.
Пак не си разбрал.Понякога има огромни разлики от налятото до излятото,от батерията.
Lupus написа:Не схващаш ли тънката разлика между зареждане на ТВОЯ батерия и получаване на заредена ЧУЖДА батерия?
lz1wvm написа:Демек зареждам в София,не плащам и тръгвам за Бургас.Там зареждам изразходените киловати(или сменям батерията със заредена),плащам на Бургаската станция,а те привеждат сумата на Софийската.
Не знам на колко електромобила ще се сменят батериите дневно,но бая работа ще падне по подмяната на някоя натоварена електростанция.Пък,ако има и различни видове батерии,направо не ми се мисли.Не че не става на думи,но реалността винаги е различна.А понякога има огромно разминаване.
ПС Забравих да питам,в магазина колите без батерии ли ще ги продават,или ще имат някой евтинджос,за да те закара до най-близката станция за батерии.
Назад към Свободни теми и дискусии
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта