Публикации в пресата

Публикации в медиите за Възобновяеми Енергийни Източници

Модератори: Mateev, Admin

Re: Публикации в пресата

Мнениеот Vandal » 20.09.2014 08:20

Аватар
Vandal

Мнениеот Joro762 » 21.09.2014 17:10

Айде пак ,старата песен на нов глас-))
http://www.dnes.bg/business/2014/09/17/ ... ori.239202
Joro762

Мнениеот petyostoev » 23.09.2014 16:29

"Рокфелер се отказват от нефта, искат ВЕИ"
http://banks.dir.bg/2014/09/23/news17442705.html

"Скъпият ток покрива 1/5 от ”дупката” в НЕК"
http://banks.dir.bg/2014/09/23/news17441199.html

"Останалите мерки за справяне с дефицита на средства ще са предоговаряне на условията за дългосрочното изкупуване на електроенергията от ТЕЦ "AES Марица Изток 1" и ТЕЦ "Контур Глобал Марица Изток 3" и условията за ВЕИ-производителите, посочи министърът."

Ха сега, кой прав, кой крив?
petyostoev

Мнениеот Lupus » 23.09.2014 17:19

Ха сега, кой прав, кой крив?

Не е ли ясно? Кой подписа договорите с ТЕЦ "AES Марица Изток 1" и ТЕЦ "Контур Глобал Марица Изток 3" ?
И аз искам бизнес, при който държавата да ми изкупува всичката продукция на преференциални цени ама не съм американец!
Хайде със ВЕИ работата поне почива на някаква логика да има такова изкупуване - да се развие този бизнес, но там пък другите лакомници преиграха с мащабите, които може да поеме сектора.
Кривите няма да отнесат дървото обаче, а ще го отнесат обикновените хора и българския бизнес.
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот venkap » 23.09.2014 17:38

Lupus написа:Не е ли ясно? Кой подписа договорите с ТЕЦ "AES Марица Изток 1" и ТЕЦ "Контур Глобал Марица Изток 3" ?

Кой подписа договорите?
Lupus написа:И аз искам бизнес, при който държавата да ми изкупува всичката продукция на преференциални цени ама не съм американец!

Не съм очаквал точно в този форум комунистическа реторика...
Lupus написа:Хайде със ВЕИ работата поне почива на някаква логика да има такова изкупуване - да се развие този бизнес, но там пък другите лакомници преиграха с мащабите, които може да поеме сектора.
Кривите няма да отнесат дървото обаче, а ще го отнесат обикновените хора и българския бизнес.

През 2005 година имаше бегла представа, какво е ВЕИ, но идва ли някой си даваше сметка, какво ще се случи седем години по-късно. Да не говорим за 2001 година.
venkap

Мнениеот Lupus » 23.09.2014 18:04

venkap написа:
Lupus написа:Не е ли ясно? Кой подписа договорите с ТЕЦ "AES Марица Изток 1" и ТЕЦ "Контур Глобал Марица Изток 3" ?

Кой подписа договорите?
Правителството на Иван Костов и "м-р 10%".
Lupus написа:И аз искам бизнес, при който държавата да ми изкупува всичката продукция на преференциални цени ама не съм американец!

Не съм очаквал точно в този форум комунистическа реторика...
Да ти имам промития мозък и тъпата логика! Къде видя комунистическа реторика??? Значи ако не съм съгласен с някакви договори, подписани в ущърб на българската държава, съм комунист, така ли?
Аман от дупедавци и продажници! По-рано си подлагахме задника на руснаците, сега на американците...

Lupus написа:Хайде със ВЕИ работата поне почива на някаква логика да има такова изкупуване - да се развие този бизнес, но там пък другите лакомници преиграха с мащабите, които може да поеме сектора.

През 2005 година имаше бегла представа, какво е ВЕИ, но идва ли някой си даваше сметка, какво ще се случи седем години по-късно. Да не говорим за 2001 година.
И какво общо имат тия години с ВЕИ??? Виж в кои години се приеха безумни закони за десет пъти по-скъп ток от соларните централи и през кои години се въведоха в експлоатация.
Въпроса ми е риторичен защото ти добре си запознат с фактологията.

www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

Мнениеот venkap » 23.09.2014 18:34

Абе, Lupus, в архива на Народното събрание има цялата документация относно договорите със въпросните тец-ове.
Защо до 2011 нямаше проблем с двата тец-а? Сигурен съм, че към този период не си знаел къде се намират централите.
Причината е тривиална - навлязоха 2GW мощности на много по-високи цени и същевременно потреблението намаля.
Lupus написа:... Значи ако не съм съгласен с някакви договори, подписани в ущърб на българската държава, съм комунист, така ли?...

Не е задължително да си комунист за да използваш комунистическа риторика...
venkap

Мнениеот Lupus » 23.09.2014 18:45

venkap написа:Абе, Lupus, в архива на Народното събрание има цялата документация относно договорите със въпросните тец-ове.
Защо до 2011 нямаше проблем с двата тец-а? Сигурен съм, че към този период не си знаел къде се намират централите.
Причината е тривиална - навлязоха 2GW мощности на много по-високи цени и същевременно потреблението намаля.
Lupus написа:... Значи ако не съм съгласен с някакви договори, подписани в ущърб на българската държава, съм комунист, така ли?...

Не е задължително да си комунист за да използваш комунистическа риторика...

Знаех, но това не променя нещата! Тия, които ги подписаха не виждаха ли тези два факта - високите спрямо нашите цени и намаляващото потребление поради умиращата промишленост?
Искам да ми цитираш, кое в моя пост е комунистическа реторика. Не понасям идеологическите обвинения, считам ги за изява на простащина и нисък интелект.
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

Мнениеот Foton » 23.09.2014 18:49

Извинявай Lupus, но правителството на Костов не е определяло цените на тока от тези ТЕЦ-ове. Това го твърдят само отявлените комуняги. Цените ги определи Р.Овч.
Ноевият ковчег е създаден от любители, професионалистите са направили Титаник...
Foton

Мнениеот Lupus » 23.09.2014 18:54

Foton написа:Извинявай Lupus, но правителството на Костов не е определяло цените на тока от тези ТЕЦ-ове. Това го твърдят само отявлените комуняги. Цените ги определи Р.Овч.

Той ли подписа договора? Ако е той, дължа на Костов извинение.
Проблема не е толкова в цените, а в задължителното изкупуване. Ако него го няма, въпроса за цените стои по друг начин.
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

Мнениеот venkap » 23.09.2014 19:11

Точно 2005 е в основата на проблема. Тогава се подписаха окончателните договори за експлоатация на централите и същевременно се договаряха условията за присъединяването към ЕС, както регламентите в Енергетиката включително за ВЕИ.
Lupus написа:... Искам да ми цитираш, кое в моя пост е комунистическа реторика. Не понасям идеологическите обвинения, считам ги за изява на простащина и нисък интелект.

Ами делиш инвеститорите на американски и други. Рамковия договор през 2001 с двете американски компании е стратегически. Основната цел - България се отваря към световните инвеститори. Сега вярвам няма да отречеш, че след 2001 година имаше бум на инвестиции до 2007 година.
venkap

Мнениеот Lupus » 23.09.2014 19:55

venkap написа:Точно 2005 е в основата на проблема. Тогава се подписаха окончателните договори за експлоатация на централите и същевременно се договаряха условията за присъединяването към ЕС, както регламентите в Енергетиката включително за ВЕИ.
Lupus написа:... Искам да ми цитираш, кое в моя пост е комунистическа реторика. Не понасям идеологическите обвинения, считам ги за изява на простащина и нисък интелект.

Ами делиш инвеститорите на американски и други. Рамковия договор през 2001 с двете американски компании е стратегически. Основната цел - България се отваря към световните инвеститори. Сега вярвам няма да отречеш, че след 2001 година имаше бум на инвестиции до 2007 година.

И в това, че цитирам, че договора е с американците наричаш комунистическа реторика?!? Аз наистина те смятах за интелигентен човек, а ти се оказа промит мозък! Ами договора е с американците, как да го определя? Като съветски, китайски или с племето на Оху Боху? И щом са подписани през 2005г каква е ролята на Р.Овчи? Колкото до инвестициите 2001-2007г, нали не искаш да ми кажеш, че са благодарение на "мъдрата" политика на Луканов или на Жан Виденов? Ти да си чувал за нововъзникващи пазари???
Ей на това твоето аз му казвам "комунистическо мислене" - "щом не мислиш като мен, значи си идеологически враг и трябва да бъдеш заклеймен". Идиоти!
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

Мнениеот nadzor » 23.09.2014 20:16

Lupus написа:Ей на това твоето аз му казвам "комунистическо мислене" - "щом не мислиш като мен, значи си идеологически враг и трябва да бъдеш заклеймен". Идиоти!

Предстоящите избори ли те правят толкова нервен?
nadzor

Мнениеот Блудният син » 23.09.2014 20:18

..."Уж сте братя, а за Салама да се карате!" :mrgreen:
Умният дава правилни отговори. Мъдрият задава правилните въпроси.
Блудният син

Мнениеот Lupus » 23.09.2014 20:31

nadzor написа:
Lupus написа:Ей на това твоето аз му казвам "комунистическо мислене" - "щом не мислиш като мен, значи си идеологически враг и трябва да бъдеш заклеймен". Идиоти!

Предстоящите избори ли те правят толкова нервен?

Не, простащината да се лепят етикети, без всякакво основание! Мислех си, че поне тук можем да говорим като колеги, като специалисти в различни области, даже и просто като интелигентни хора. Да водим споровете си с технически и логически аргументи, а не с идеологеми и идеологическо заклеймяване.
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

ПредишнаСледваща

Назад към Публикации в медиите