Новите цени:
http://www.dker.bg/KAPDOCS/pr_res_price_el_14.pdf
Ха сега, кой прав, кой крив?
Lupus написа:Не е ли ясно? Кой подписа договорите с ТЕЦ "AES Марица Изток 1" и ТЕЦ "Контур Глобал Марица Изток 3" ?
Lupus написа:И аз искам бизнес, при който държавата да ми изкупува всичката продукция на преференциални цени ама не съм американец!
Lupus написа:Хайде със ВЕИ работата поне почива на някаква логика да има такова изкупуване - да се развие този бизнес, но там пък другите лакомници преиграха с мащабите, които може да поеме сектора.
Кривите няма да отнесат дървото обаче, а ще го отнесат обикновените хора и българския бизнес.
venkap написа:Lupus написа:Не е ли ясно? Кой подписа договорите с ТЕЦ "AES Марица Изток 1" и ТЕЦ "Контур Глобал Марица Изток 3" ?
Кой подписа договорите?
Правителството на Иван Костов и "м-р 10%".Lupus написа:И аз искам бизнес, при който държавата да ми изкупува всичката продукция на преференциални цени ама не съм американец!
Не съм очаквал точно в този форум комунистическа реторика...
Да ти имам промития мозък и тъпата логика! Къде видя комунистическа реторика??? Значи ако не съм съгласен с някакви договори, подписани в ущърб на българската държава, съм комунист, така ли?
Аман от дупедавци и продажници! По-рано си подлагахме задника на руснаците, сега на американците...Lupus написа:Хайде със ВЕИ работата поне почива на някаква логика да има такова изкупуване - да се развие този бизнес, но там пък другите лакомници преиграха с мащабите, които може да поеме сектора.
Кривите няма да отнесат дървото обаче, а ще го отнесат обикновените хора и българския бизнес.
През 2005 година имаше бегла представа, какво е ВЕИ, но идва ли някой си даваше сметка, какво ще се случи седем години по-късно. Да не говорим за 2001 година.
И какво общо имат тия години с ВЕИ??? Виж в кои години се приеха безумни закони за десет пъти по-скъп ток от соларните централи и през кои години се въведоха в експлоатация.
Въпроса ми е риторичен защото ти добре си запознат с фактологията.
Lupus написа:... Значи ако не съм съгласен с някакви договори, подписани в ущърб на българската държава, съм комунист, така ли?...
venkap написа:Абе, Lupus, в архива на Народното събрание има цялата документация относно договорите със въпросните тец-ове.
Защо до 2011 нямаше проблем с двата тец-а? Сигурен съм, че към този период не си знаел къде се намират централите.
Причината е тривиална - навлязоха 2GW мощности на много по-високи цени и същевременно потреблението намаля.
Lupus написа:... Значи ако не съм съгласен с някакви договори, подписани в ущърб на българската държава, съм комунист, така ли?...
Не е задължително да си комунист за да използваш комунистическа риторика...
Foton написа:Извинявай Lupus, но правителството на Костов не е определяло цените на тока от тези ТЕЦ-ове. Това го твърдят само отявлените комуняги. Цените ги определи Р.Овч.
Lupus написа:... Искам да ми цитираш, кое в моя пост е комунистическа реторика. Не понасям идеологическите обвинения, считам ги за изява на простащина и нисък интелект.
venkap написа:Точно 2005 е в основата на проблема. Тогава се подписаха окончателните договори за експлоатация на централите и същевременно се договаряха условията за присъединяването към ЕС, както регламентите в Енергетиката включително за ВЕИ.Lupus написа:... Искам да ми цитираш, кое в моя пост е комунистическа реторика. Не понасям идеологическите обвинения, считам ги за изява на простащина и нисък интелект.
Ами делиш инвеститорите на американски и други. Рамковия договор през 2001 с двете американски компании е стратегически. Основната цел - България се отваря към световните инвеститори. Сега вярвам няма да отречеш, че след 2001 година имаше бум на инвестиции до 2007 година.
Lupus написа:Ей на това твоето аз му казвам "комунистическо мислене" - "щом не мислиш като мен, значи си идеологически враг и трябва да бъдеш заклеймен". Идиоти!
nadzor написа:Lupus написа:Ей на това твоето аз му казвам "комунистическо мислене" - "щом не мислиш като мен, значи си идеологически враг и трябва да бъдеш заклеймен". Идиоти!
Предстоящите избори ли те правят толкова нервен?
Назад към Публикации в медиите
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта