Foton написа:Някой запознал ли се е с това:
Mateev написа:Единия е консуматор и генерира реактивна енергия
Foton написа:Тошко, брилянтна идея!!!! Нещо като топла вода или колело.
Я напиши в Google "ККУ" и виж какво ще излезе.
Foton написа:Тошко, явно в познанията ти по електротехника има дупки и то големи. Не е целта да те ограмотявам. Само за твоя и на колегите информация, идеята в наредбата е да не се брои 15 минутен интервал, в който има промяна на знака на АКТИВНАТА енергия. Преведено, като за Тошко , с това се избягва отчитането на преходните процеси. А ККУ може да поддържа cosФ колкото му зададеш.
Впрочем твоето безумно предложение ме наведе на една кофти мисъл за "матряла" е България. Значи ако имам възможност да компенсирам няма да го правя постоянно, а само за кратко време в рамките на всеки 15 минути. И така ще прецакам системата. Нищо, че ще скапя контакторите и батериите, важно е че прецаквам някой....
А за намотката на късо - тя обикновено загрява от тока, който протича в нея, защото е "накъсо", а тока на Фуко е "друга бира". Стига с тия високоумия, попрочети малко!
с това се избягва отчитането на преходните процеси.
lz1wvm написа:с това се избягва отчитането на преходните процеси.
А какво е влиянието на преходните процеси,върху фактора на мощността(например на ФЕЦ).
lz1wvm написа:с това се избягва отчитането на преходните процеси.
А какво е влиянието на преходните процеси,върху фактора на мощността(например на ФЕЦ).
Блудният син написа:При развъртането на мощни генератори чрез /асинхронно/ включване, се вдигат значителни пускови токове.
Блудният син написа:Обаче, по последната точка, имаш поздрави /и/ от арменския поп. Просто, дадох пример за дефиниране на полезно и вредно в зависимост от това, какво целиш при проектирането на каквото и да е. Примери има още бол. Този , просто, сега ми е на стенда, движи се, и върши най-добрата работа от всички, които изпробвах за целите си.
Назад към Нормативни документи
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта