от Miro » 31.10.2008 13:38
Визата не е задължителна за разрешението за строеж, когато имаш ПУП, виж за третата категория е друго нещо. Към момента има присъединени инсталации пета категория (дори едната е на колега от форума), но това не значи, че ако сега подадете заявление ще ви присъединят така. За да нямате главоболия към момента третата категория е решението. Аз съм си блъскал главата достатъчно за да стигна до този извод, а не съм човек, който се отказва лесно...
Това сме го бистрили много пъти, но пак да кажа - към момента ЕРП-тата могат да ти откажат спокойно, ако не си трета категория, като те оставят почти без възможност за противодействие. Ти можеш да се оплачеш на ДКЕВР, от където ще потвърдят тяхната диагноза, ако и да нямат нищо общо със ЗУТ. В краяна сметка ще стигнеш до съд, където да доказваш имаше ли Гюро глава. От ДНСК в добрия случай ще изпратят указание на главния архитект да си промени категорията на строежа, а в лошия случай ще го глобят.
Ефекта ще е, че ще загубиш година в мотаене по институции, а слънцето си грее ли грее... Единствения шанс е да стигнеш до обжалване на наредба 1 за класификацията на видовете строежи и да докажеш, че тя е в нарушение на ЗУТ в частта, дето са набутали инсталациите за ВЕИ към трета категория, тъй като в самия ЗУТ пише шеста.