Има и още един момент, който много хора го подценяват. Това е ФАКТОРА ВРЕМЕ. Ние правим съоръжения, които трябва да работят МНОГО МНОГО ДЪЛГО ВРЕМЕ. А при такъв дълъг период на експлоатация много неща могат да се объркат. Затова още от сега трябва да се опитаме да предвидим кое ще се обърка и кое - не. Защото ако нещо не се предвиди - инвеститора ще се вкара в непредвидени бъдещи разходи.
Това е цяла една нова тема. Какво може да се обърка в бъдеще? Много съм мислил на тази тема и съм си набелязал някаква концепция, без да съм сигурен, че съм обмислил абсолютно всичко:
1. Здравина на вятър
2. Здравина на сняг
3. Никакви движещи се части !!!
4. Никакви закопавания на желязни крака в земята, пък било и поцинковани !!!
5. Привързване на кабелите към профилите с алуминиеви скоби
6. Защита на подземните кабели с PVC тръби
7. Подсилено заземление
8. Гръмозащита и защита от пренапрежения
и т.н. и т.н. и т.н. Списъка е много дълъг. Горе са изредени само най-важните точки, които в момента масово се нарушават от някои конкурентни фирми. Не мога да повярвам, че това се прави и не мога да повярвам, че инвеститорите се съгласяват. При положение че всеки знае колко са нетрайни съвременните стоки. Как така правиш бизнес планове за 20-30 години, а позволяваш да ти продадат нещо, което ще се скапе само след 3-4 години? Нима това не е парадокс в човешкото мислене?