lz1wvm написа:Lupus.........ще има ли радост за мен
Извинявай за забавянето, налегнаха ме други задачи.

Кажи какво точно да търся - вътрешната схема или схемите на свързване на отделните елементи?
lz1wvm написа:Lupus.........ще има ли радост за мен
Ако се намери нещо ефективно, ще бъде радостно за всички.Защото темата за охраната е доста важна за малките централи,при които за жива охрана не може да се говори
lz1wvm написа:Ако се намери нещо ефективно, ще бъде радостно за всички.Защото темата за охраната е доста важна за малките централи,при които за жива охрана не може да се говори
Да прав си,при моя случай също смятам,че това е по удачния вариант-за това търся някакво решение.За техническо изграждане е най добре да се използват бариери(инфрачервени или СВЧ).Датчици за външен монтаж(на какъвто и да е принцип-не е препоръчително).В по горните постове са описани идруги екстри,които може да се направят,но това е според финансовите възможности.След това идва преноса на тази информация,коята може да стане с GSM комуникатор или с друго устройство-по безжичен път.Хубаво е също и изграждането на видеонаблюдение но там преноса на информацията става чрез интернет(трябва да се плаща месечна такса за upload).Виждал съм също и пренос на видеоинформация локално с насочени релейки,но там трябва и специализиран софтуер за управлението им.
Поздрави
petyostoev написа:В момента се сещам, ако има някакви ултразвукови вълни,които да се включат, ако има нарушител който влиза в обхвата на централата и да му действат като силни шумове в ушите, с висока честота която да го прогони веднааааааааага и да не помисля да се връща вече.
Който има нещо в предвид,може да сподели.Мисля,че ще има ефект от нещо подобно.
голям брой " мними " червени лампички имитиращи камери.
petyostoev написа:Извинявам се за грешката, нещо такова имах в предвид."Срещу хора се действа с инфразвук"
Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта