Stanimir Gavrilov написа:защо всички говорят, че по тези програми, най-добре е thin film технологията. Въпрос на цена или ?
Stanimir Gavrilov написа:Здравейте г-н Матеев,
Както всички ентусиасти тук и аз реших да се пробвам по 311 и 312. попрочетух нещо тук, поразпитах на около. И останаха няколко важни според мен въпроси, на които вие се опитахте да дадето отговор, но аз все още се тревожа:
1. Как ми гарантирате, че ще ми доставите заложените от вас модули в офертата. Аз разбирам ситуацията така- вие след одобрение от "министерството", сте длъжни да използвате точно тези модули, които сте заложили в оферта. Няма те право да преработвате оферта, да се залагат +/- мощности и тн.
2. Говорите за голяма девиация на цените на модулите. Т.е вие ми оферирате на една цена и след 6 месеца ми гарантирате, че няма да ми кажете- ама сега тук моите доставчици ми промениха цената дай да се компенсираме някак си ? Извинявам се ако Ви обиждам по някакъв начин, но желя да си сметна предварително колко ми струва централата.
Ако имате решение, моля споделете и аз ще направя всичко възможно вашата оферта, да бъде най-добрата от трите, които аз трябва да представя.
Има и трети въпрос, който не е от такова значение, защо всички говорят, че по тези програми, най-добре е thin film технологията. Въпрос на цена или ?
Благодаря Ви предварително за отговора!
Stanimir Gavrilov написа: Здравейте г-н Матеев,
Както всички ентусиасти тук и аз реших да се пробвам по 311 и 312. попрочетух нещо тук, поразпитах на около. И останаха няколко важни според мен въпроси, на които вие се опитахте да дадето отговор, но аз все още се тревожа:
1. Как ми гарантирате, че ще ми доставите заложените от вас модули в офертата. Аз разбирам ситуацията така- вие след одобрение от "министерството", сте длъжни да използвате точно тези модули, които сте заложили в оферта. Няма те право да преработвате оферта, да се залагат +/- мощности и тн.
2. Говорите за голяма девиация на цените на модулите. Т.е вие ми оферирате на една цена и след 6 месеца ми гарантирате, че няма да ми кажете- ама сега тук моите доставчици ми промениха цената дай да се компенсираме някак си ? Извинявам се ако Ви обиждам по някакъв начин, но желя да си сметна предварително колко ми струва централата.
Ако имате решение, моля споделете и аз ще направя всичко възможно вашата оферта, да бъде най-добрата от трите, които аз трябва да представя.
Има и трети въпрос, който не е от такова значение, защо всички говорят, че по тези програми, най-добре е thin film технологията. Въпрос на цена или ?
Благодаря Ви предварително за отговора!
Stanimir Gavrilov написа:1. Как ми гарантирате, че ще ми доставите заложените от вас модули в офертата. Аз разбирам ситуацията така- вие след одобрение от "министерството", сте длъжни да използвате точно тези модули, които сте заложили в оферта. Няма те право да преработвате оферта, да се залагат +/- мощности и тн.
Stanimir Gavrilov написа: 2. Говорите за голяма девиация на цените на модулите. Т.е вие ми оферирате на една цена и след 6 месеца ми гарантирате, че няма да ми кажете- ама сега тук моите доставчици ми промениха цената дай да се компенсираме някак си ? Извинявам се ако Ви обиждам по някакъв начин, но желя да си сметна предварително колко ми струва централата.
EOS Technologies написа:Една от възможностите за такава гаранция е някой да закупи голямо количество модули и да има готовност когато клиентите започнат да поръчват след като получат финансирането.
Друга възможност е да се намери доставчик/дистрибутор, които е готов да поеме това задължение към фирмата, която ще построи вашата инсталация.
Първият вариант го има само при военната индустрия, която може да си позволи това удоволствие, втория е по-осъществим. Но, пак някой във веригата производител - краен клиент трябва да поеме риска. Главен момент е избора на производителя на модулите - световен лидер по може да обещае доставка за след 6 месеца от малък китаец, дето вече си мисли, какви джаджи ще произвежда през следващото тримесечие, защото продажбите вече не вървят
Когато имаш контакти с правилните хора в бизнеса нещата стават.
Stanimir Gavrilov написа:ЕОС да разборам ли, че вие сте правилните контакти?Ако да моля те за лс. Както споменах, по-горе. Имам пари кеш. Започвам да строя ведна след подаване на документите. риска е ясен. Субсидията - или печеля или не. Но аз парк си имам. А ако не спечеля и за по=голям ще се замисля
Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта