Miro написа:helar написа:...земята е негова-ще ми я даде под наем за 50г -мисля че ще е по-лесно и бързо отколкото да ми я прехвърли,а пък и наема ще го водя
разход
Прочети добре форума, писали сме много по темата. Не може с наем, защото за момента фотоволтаичната инсталация е строеж трета категория. За строеж се изисква или собственост върху земята или учредено право на строеж от собственика. Освен това наема, ако при теб е разход, то при тъст ти ще е приход, така че ще трябва да го декларира и да му плаща данъците...
ferdy написа:В първия пост пишете, че ще използвате консултантска фирма. Ако това наистина е така, тогава няма нужда да се занимавате Вие с набавянето на документи.
helar написа:Значи ще трябва да ми я прехвърли-това ще ме забави допълнително,а дали като подам молба за виза за строеж и уведомление за инвестиционно намерение ще има значение че още земята се води на негово име и ще трябва ли да изчакам докато прехвърлянето стане факт-за да не повтарям процедурата ?
helar написа:И на мен ли трябва да се води земята(като физическо лице) или на ЕООД-то,което е моя еднолична фирма?
Gio написа:...направих проверка в EVN - напражената заявка има давност 1 година. Ако до тогава не бъде изпълнена или не са започнати никакви действия по проекта, автоматично бива отхвърлена. Позаинтересувайте се за датите на подадените заявления. Успех!..
...направих проверка в EVN - напражената заявка има давност 1 година.
Назад към Финансиране на проекти за изграждане на нови ВЕИ
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта