- :D не се връзвам, като не разбирам с какво съм се захванала, как да им се връзвам!Ivan Buzov написа:Хахахахахахаха
Ей, стига сте кодошили дамата.
:oops:
Ани дай сега по ред.
:[b]D[/b]
Значи са покриви - какви са: паянтови, масивни, стоманени конструкции, бетонови, въобще дай повече инфо.
Сградите под покривите ползват ли се? - Да, ползват се, става въпрос за покриви ма цехове.:?
Сградите собственост на вашата фирма ли са? - Не, имаме сключен договор за ползване на покривните пространства на няколко цеха в ........ град.[/b]
Да не би вие да ги правите тези покриви(щото аз така правя)?
Най-важното което трябва да знаеш, че при всички случаи със сегашната нормативна уредба си 3-та категория по ЗУТ. Което значи Държавна приемателна комисия. [b]- Много благодаря за това уточнение!Беше много важно за мен, тъй като и това не знаех!![]()
За да не се объркаш, защо не си наемеш местен консултант по ЗУТ, на който да дадеш страницата на този форум да се запознае с материята и да ти свърши работа. Повярвай ми - по-евтино ще ти излезе и по-бързо ще стане. - -Възложили са ми задачата на мен, а не на консултант, проблема е, че не съм се занимавала с подобна дейност, всичко ми е ново, а четейки форума... след около 3 часа четене толкова се обърквам от инфо за проблеми, пречки, спънки, етапи, цени, институции и време за изчакване, всичко това звучи ужасно сложно, да не кажа че звучи "Кви фотоволтаици бе мен, сбъркал се рейса"...![]()
![]()
![]()
Можем и ние тук да ти помагаме, но шанса да пропуснем нещо важно при такова дистанционно консултиране е голям. - много Ви благодаря за помощта, надявам се и занапред да мога да разчитам на Вас, този форум е невероятен, просто всичко, което е нужно като инфо е тук!!![/b][/color]
Не се връзвай на колегите - майтапят се но и помагат когато трябва.
Ivan Buzov написа:Значи почни така:
Правя предварителна забележка- фирмата която ще е собственик на централата не трябва да има нищо общо с фирмата собственик и ползвател на сградата!!!!!!!
1. Правите нотариален акт - суперфиция за строеж на фотоволтаична централа върху покривите.
2. Изкарваш от общината виза за проектиране и подаваш обявление в общината за инвестиционно намерение.
3. Правиш договор с Матеев или друга фирма за соларен одит и проектиране и им искаш предварителни технически параметри за централите.
4. С тези параметри искаш становище за присъединяване от електроразпределителното предприятие при вас.
5. След получаването на становището искаш предварителен договор за присъединяване.
6. Като ти станат готови проектите, съгласуваш с РИОКОЗ, РИОСВ, пожарна, електроразпределително предприятие - откъдето ти издават становище за мерене, и по преценка на главния архитект - ВиК и БТК. Правиш независим надзор в проектирането и внасяш след това проектите за сведение, съгласно чл.147(1)т.2 от ЗУТ.
7. След преглед от главния архитект, документите се изпращат на РДНСК за съответния район служебно и в двуседмичен срок се издава Разрешение за строеж.
Накратко това е като процедура.
Колеги ако някъде съм объркал - поправете ме.
За всяка една от стъпките има доста писано тук - какво се подава като документи, какви са таксите, какви са сроковете. Като цяло задължително трябва да си провериш при вас какви са условията, че цар един, ма пъдари много.
Успех и ако успееш да завършиш процедурата до Разрешение за строеж си искай сериозна премия и повишение от твоя работодател.
Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта