Russev написа:В един от постовете си г-н Матеев казва "...Лошата новина е, че тези 7-8% могат да се окажат определящи при избора на земя и от Сандански да ни запратят чак в Силистра..."
Защо чак? Силистра не е толкова далече, а и смятам, че може да се разчита на подкрепа от местната власт. Аз мога да се наема с организирането на среща с кмета на града (ако се налага), както и с евентуално проучване на подходящи терени. Можем да помислим и за едно пилотно публично-частно партньорство с Общината. Има грантови схеми в тази насока. Смятам, че близостта до Румъния, може да отвори перспективи и за трансгранично сътрудничество. Така, че освен добрите показатели за слънчевата радиация, трябва да добавите и другите фактори на външната среда - благоразположение на местната власт, потенциални външни (румънски) инвеститори, програми за развитие на гранични райони и т.н. В един момент може да се окаже, че икономията от инвестиране на средства в терени, инфраструктура, получаване на грантове заради участието на Община Х в проекта, са много по-сериозен стимул отколкото цитираните по-горе 7-8% разлика в добива на енергия или евентуалните загуби.
taipan написа:Браво бре Russev !!Дано да си толко мощен колко казваш![]()
![]()
А отнсно мамалигите .... буквално нямам думиАко си работил с тях по някои бизнес поне сподели с нас що за гаида са
![]()
![]()
Защо и те като маляките(гърците) са си тъпънари в повечето случаи
Поне относно нас българите.Мислят си че са много умни и отворени
А за община Силистра ми е интересно как си с Общинският съвет
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Щото ако не си в час да ти напомня че за деиност от този род
основни играчи са общинските съветници а не кмета
![]()
![]()
![]()
Та си опичаи акала относно мераци за комисионни, дарения ,рушовети и подобен род деиности
![]()
Ако зададеш въпроса защо? ти отговарям веднага: Защото си имам земане даване с няколко общини съответно техните кметове,но съветите решават кои ще пие и кои ще плаща.А плащащите сме ние
![]()
във всеки вариант на уравнението.Има кметове които ще те клатат като джанка или брашнен чувал и накраят инкасираш разходи.Същото е и с представители на общинските съвети без значение от коя цветова схема са... винаги са от цвета на парите, но почти винаги няма да ти свършат работа за парите които ще си потърсят ако не знаят кои седи зад теб
![]()
![]()
(трябва да са убедени ,че като вземат парите има после кои да им търси сметка
за несвършена работа)-тогава схемата е почти по мед , масло и кебапчета
![]()
![]()
![]()
![]()
Иначе в момента се подвизавам близко до Силистренски вилает(поне още 1месец).
taipan написа:Браво бре Russev !!Дано да си толко мощен колко казваш![]()
![]()
А отнсно мамалигите .... буквално нямам думиАко си работил с тях по някои бизнес поне сподели с нас що за гаида са
![]()
![]()
А за община Силистра ми е интересно как си с Общинският съвет ...
Russev написа:taipan написа:Браво бре Russev !!Дано да си толко мощен колко казваш![]()
![]()
![]()
![]()
А за община Силистра ми е интересно как си с Общинският съвет ...
Момент, нещо не сме се разбрали! Никъде не казвам, че съм мощен. Гарантирам 100% среща с Кмета на града, на която мога да гарантирам присъствието и на Зам. кмет "Общинска собственост", както и Главен експерт по енергийна ефективност към Община Силистра. Нищо не гарантирам за Общинския съвет, но смятам, че тази идея няма да има явни противници.
Споменавам съвместната работа с Общината само предвид грантовете, които могат да се получат при изпълнение на публично частни партньорства (могат да стигнат и до 100% от инвестицията), когато е замесена Общинската власт. А впоследствие може да се мисли и за реализация на симетричен пилотен проект на румънска територия, като там могат да се получат пари по ФАР трансгранично сътрудничество. Не съм готов да коментирам подробности по тези схеми, но съм изпълнявал подобни проекти. В края на краищата инвеститорите, т.е. вие, ще решите дали да се работи в тази насока. Аз съм готов да помогна с написаното по-горе.
Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта