Здравейте,
От известно време имам идея да си направия фотоволтаична електроцентрала.Вече съм запознат с част от процедурата, избрал съм си компонентите, но не съм сигурен в идеята си поради три причини:
1.Идеята ми е пълно финансиране чрез банков/и кредит/и от ЕВРОПЕЙСКА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА (максимум 75%) + финансиране от други банки в България (препорачаха ми СИБАНК) или пълно финансиране от банки в България.
2.Нямам земя за изграждането и мисля да я осигуря чрез банков кредит (но за целта вече трябва да имам одобрение за изграждане)
и 3.Аз съм на 16 години и (май по закон нямам право на собственост без попечител) - попечитела е осигурен но незнам дали ще ми издъдът документи.
А ето и проекта ми:
10MW електроцентрала в област Благоевград от следящи системи на територия ~ между ~ 710'000 ~ 440'000 квадрата (зависи от панелите по скоро ще е 440'000 квадрата, но човек никога незнае и трябва да се разгледат всички вариянти)
Основният проблем е откъде да започна, защото докато не съм 99% сигурен в успеха няма да разполагам с какъвто и да е капитал.
Мисля да говоря с няколко банки за евентуален кредит, после да намеря фирма която да ми направи нещо като предварителен проект(за да е безплатно), да намеря някой който продава земя (вече имам няколко оферти в предвид но не съм говорил с хората) и да се споразумеем (пак безплатно) за евентуално закупуване на земя, да се говори с НЕК за предварителен догувор за присъединяване - и да се подпише такъв (защото без него не съм сигурен колко време ще ме размотават за присъединяването след изграждането), после възосновата на това да се стартира проекта като се изтеглят два паралелни кредита(за земята и за централата),да се купи обурудване(което трябва да бъде споразумяно преди кредита) след оборудването да се купи земята и да се изгради централата.
Моля някой запознат с процедурата да ми каже/обясни кой е най одачния вариянт за проекта ми (пътя от документи които трабва да си набавя) - всичко да е безплатно, докато не е вече сигурно че централата ще бъде изградена.
пс - знам че 10MW електроцентрала е доста голям проект но все пак до 2020 година трябва да имаме 20% ВЕИ енергия в съответното съотношение ВтЕЦ - ФЕЦ , но засега по развити са ВтЕЦ и Европа насърчава повече ФЕЦ-те.
Моля не пишете че съм луд а идеята ми е пълно фиаско(в смисъла-"тотален разгром с унищожителни последствия")